• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    REONA: taky jsem si to myslela. Ale jak připočteš tahání bazmektu z kredence, mytí, uklízení, jsi +/- na tomtéž. Zrovna krouhač cukety bych ještě chápala, to je fakt zrychlení. Ale nějaký malý, třeba
    ILLUZE: , než kolohnáta s klikou.

    Jak mám robota na lince kvůli těstům, tak ho stejně nepoužívám na strouhání zeleniny. Než to mýt, vytáhnu struhadlo.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MOODYCAT: U mne boduje tento, ostatní se mi neosvědčily.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Levná dostačující varianta na tenší nudle:
    Škrabka julienne PRESTO Expert | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/...A0IieaokWZw4ERtlnR8bZHiNC_9WZVbYYj9PNw3loWI_grS3xKpebABPwlBoCdEAQAvD_BwE

    Dražší bazmek, umí nudle aj spirály.
    Spiralizér HANDY, 3 čepele | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/spiralizer-handy-3-cepele

    Používám střídavě obojí.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Vy, kdo používáte spiralizér na výrobu cuketových těstovin apod - jaký máte?
    Přijde mi blbý dávat 600 za elektrický bazmek "jedné funkce", ale když řeknete, že teda je to supr čupr, tak o tom popřemýšlím.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí kousky v sezamu se zeleninou. Zajíždím novej wok. :-)

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    MONROE: máslíčko přece. :)
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    MONROE: já osobně pomalu tahnu v troubě. Mletý kmín, něco málo papriky mleté, sůl malinko pepře...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Minuly tyden jsem objednaval na zkousku matku kombuchy a vsiml jsem si, ze typek nabizi i kvas, tak jsme po letech zkusili chleba a kdyz uz se zacal delat, tak jsme rovnou nalozili hermose :)



    TESSS
    TESSS --- ---
    ILLUZE: a mne taky pls? :)
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    LUCIASHECK: Pravda... :-(
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    OLIII: Posílám do pošty odkaz na receptář :)
    OLIII
    OLIII --- ---
    ILLUZE: Můžu poprosit o recept? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pro mne dnes zjištění, jak cuketová pizza umí skvěle chutnat - jako fakt, to je tááák dobré!



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včerejší těžká improvizace pro bezlepkovou sestřenici a nakonec za nás top recept ,-) Pokapáno javorovým sirupem - banánový chlebíček.




    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Naložená krůtí prsa na nudličky, k tomu pečené žampióny, s červenou řepou a dipem z avokáda.

    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    tak hlavne origos pizza od mamky na sicilii neni kulata ale dela se na plech a vypada imho presne tak jak na kocansky obrazku..
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MHLAVAC: Tak to jsou na Sicilii v prdeli, kdyz jejich testo je vic koblihovy nez chlebovy. To by mela byt “placata slana kobliha s rajcatovym sugem, syrem a rozdilnymi surovinami (podle druhu slane placate koblihy)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MHLAVAC: “Nechci vyvolavat flame, ale...” je novy “nejsem rasista, ale...”
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    TAPINA: Tak trochu definic z jedné chytré knihy:"Pizza je velký kruhový plát světlého chlebového těsta, nahoře s náplní vyrobenou nejčastěji z rajčat, sýra a dalších rozdílných ingrediencí, záleží na druhu pizzy. Peče se v peci nebo troubě. Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě.". Prostě se nemůžu smířit s tím, že by koláči někdo říkal pizza. Taková borůvková pizza s drobenkou... :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MHLAVAC: Tak koláč má taky dané suroviny a pizza se někdy definuje jako "slaný koláč", to si moc nepomůžeš. Jedině tak "placka".
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOCHANSKA_CH: Proč se tomu říká pizza a ne koláč, když pizza má jasně dansuroviny? Já nechci vyvolávat žádný šílený flame, ale chci vědět proč... :-) přijde mi to stejné, jako když si vegani udělají sojové maso se zelím, červenou paprikou atd.... a pak tomu říkají Segedín. Ne, to také není Segedín, ten je z vepřového, tady se jedná pouze o sojové "maso" na cibulce s červenou paprikou a se zelím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam