• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MHLAVAC: “Nechci vyvolavat flame, ale...” je novy “nejsem rasista, ale...”
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    TAPINA: Tak trochu definic z jedné chytré knihy:"Pizza je velký kruhový plát světlého chlebového těsta, nahoře s náplní vyrobenou nejčastěji z rajčat, sýra a dalších rozdílných ingrediencí, záleží na druhu pizzy. Peče se v peci nebo troubě. Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě.". Prostě se nemůžu smířit s tím, že by koláči někdo říkal pizza. Taková borůvková pizza s drobenkou... :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MHLAVAC: Tak koláč má taky dané suroviny a pizza se někdy definuje jako "slaný koláč", to si moc nepomůžeš. Jedině tak "placka".
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOCHANSKA_CH: Proč se tomu říká pizza a ne koláč, když pizza má jasně dansuroviny? Já nechci vyvolávat žádný šílený flame, ale chci vědět proč... :-) přijde mi to stejné, jako když si vegani udělají sojové maso se zelím, červenou paprikou atd.... a pak tomu říkají Segedín. Ne, to také není Segedín, ten je z vepřového, tady se jedná pouze o sojové "maso" na cibulce s červenou paprikou a se zelím.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ach...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Květáková pizza, Ryzlink.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEGI
    GEGI --- ---
    ILLUZE: aha, no kolik lidí, tolik chutí. Mě suchá nechutná, ale na másle jsem nikdy nedělala. Zkusím. Díky :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Věci z grilu, čerstvá tatarka, francouzský lečo ratatouille, Proseco.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEGI: Tato je ohřívaná na másle.
    A dcerka to těžce održkovala, preferuje tu sušší ,-)
    GEGI
    GEGI --- ---
    ILLUZE: v té rýži máš šťávu z kuřete, nebo? Mě v téhle kombinaci vždycky vyšla moc suchá.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pečená kuřecí křidélka, rýže a okurkovoředkvičkový salát.



    KOC256
    KOC256 --- ---
    Bramborove rösti s grilovanou panenkou a salotkovou omackou z salotky, vina, trtinoveho cukru, vinneho octu a vyvaru se smeranou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z rillettes se dá ajncvaj udělat směs na topinky. Orestuješ cibulu, prohřeješ rillettes, přidáš koření, česnek byliny a zaleješ passatou. Trochu zredukovat a vychladit v lednici, aby ztuhlo sádlo. Ten poslední krok u nás úplně nedopadl, zmizelo to polotuhé. :-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Úterní oběd - grahamové špagety s mletým hovězím v rajčatech, Parmezánem, avokádem (k tomuto druhu špaget chutí krásně lahodí) a cherry rajčátky.

    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Normálně pomocí servírovací pinzety a naběračky. ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MHLAVAC: Jak to takto namotavas? A predpokladam ze omacka je uz smichana v spagetach...
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    jeste pokus o nizkokaloricky mojito, je to celkem pitelny a osvezujici, jen bez brcka clovek sni hodne maty..

    10 ml vodky
    15 ml limetkové šťávy
    200 ml ledového zeleného čaje
    1 lžíci medu
    1 hrst máty

    "Mátu rozmačkáme a smícháme s ostatními ingrediencemi a dobře promícháme."

    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    vcerejsi vecere - pecenej losos na citronu, cuketovy chipsy a varena brambora a dnesni obed celozrnny testoviny se smetanovo-liskovou omackou, obed podle videa, byl dobrej..

    Lišková omáčka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu
    https://www.youtube.com/watch?v=Dq0U7buT-_s


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na přípravu rillettes je Crockpot ideální. Podáváno na křupavých lněných sucharech.
    Další jídlo do vedra - salát z červené řepy se vsypem z opražených ořechů a slunečnice, plus kozí sýr.





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam