• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOC256: Samostatná kategorie? :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ILLUZE: Receptar? Mas blog??
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MHLAVAC:
    TAPINA:
    A co Quiche? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Minestrone a palačinky bez mouky plněné špenátem, k tomu Veltlín a salza s koprem a koriandrem.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARGO: Když dělám nudle škrabkou, cuketu mám položenou na prkně a postupně otáčím. Je větší výtěžnost a nenastrouhám si aj ruce. Ale asi nepíšu nic nového.
    FAITH
    FAITH --- ---
    Losos a salat. Vcelku nuda, ale moc dobre.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ja nakonec objednala taky orezavatko z Tchiba za asi 150 Kc.
    Ja nejsem prave priznivcem “bazmeku jedne funkce”, ale zkousela jsem cuketove spagety nozem a za to prcani mi to nestoji :).
    SARGO
    SARGO --- ---
    ILLUZE: Moje "tyčka" obnáší tak třetinu cukety (když mám hodně dobrý den), pak už je to o zdraví - ale objektivně uznávám, že většina lidí je výrazně manuálně zručnější. Na druhou stranu cuketové špagety jsou příliš dokonalá věc, než aby nestály za nějaká ta protivenství okolo, než si je člověk zaběhne. :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MOODYCAT: Mam z Ebaye, obrovske plastove orezavatko za par korun.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARGO: Tipuji, že jedeš na hranoly, prostě to bereš pak z boku, až ti zůstane z cukety tyčka, kterou překrojíš.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Na bazmeky nesahat, kdybych byla bývala svůj minimalismus opustila dřív, určitě by na tom karpály byly o nějaký chlup líp. Více a lepší bazmeky! :-D I když teda trvalo to vyladit, zbavit se pocitu provinilosti z některých jednoúčelových, vypnout touhu mít vše dokonale barevně sladěné a umět si přiznat, jak moc musí být dotyčný bazmek sofistikovaný, aby byl skutečně používán. :-D
    (Špagety škrabkou nikdy nepochopím. Jak se škrábe ta druhá půlka cukety? :-D)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    REONA: taky jsem si to myslela. Ale jak připočteš tahání bazmektu z kredence, mytí, uklízení, jsi +/- na tomtéž. Zrovna krouhač cukety bych ještě chápala, to je fakt zrychlení. Ale nějaký malý, třeba
    ILLUZE: , než kolohnáta s klikou.

    Jak mám robota na lince kvůli těstům, tak ho stejně nepoužívám na strouhání zeleniny. Než to mýt, vytáhnu struhadlo.
    REONA
    REONA --- ---
    MAR_TINA: A není to otázka času? Přijde mi, že pokud není člověk šéfkuchař, co to má v ruce, tak udělat tenké nudle z cukety bude prostě trvat ostrým nožem výrazně déle...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Půjdu proti proudu. Naučila jsem se používat ostrý nůž a prkýnko na vše možné a milion bazmektů z kuchyně šel pryč.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MOODYCAT: U mne boduje tento, ostatní se mi neosvědčily.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Levná dostačující varianta na tenší nudle:
    Škrabka julienne PRESTO Expert | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/...A0IieaokWZw4ERtlnR8bZHiNC_9WZVbYYj9PNw3loWI_grS3xKpebABPwlBoCdEAQAvD_BwE

    Dražší bazmek, umí nudle aj spirály.
    Spiralizér HANDY, 3 čepele | Značkový eshop TESCOMA
    https://eshop.tescoma.cz/spiralizer-handy-3-cepele

    Používám střídavě obojí.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Vy, kdo používáte spiralizér na výrobu cuketových těstovin apod - jaký máte?
    Přijde mi blbý dávat 600 za elektrický bazmek "jedné funkce", ale když řeknete, že teda je to supr čupr, tak o tom popřemýšlím.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí kousky v sezamu se zeleninou. Zajíždím novej wok. :-)

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    MONROE: máslíčko přece. :)
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    MONROE: já osobně pomalu tahnu v troubě. Mletý kmín, něco málo papriky mleté, sůl malinko pepře...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam