• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Umami.

    A když ti nedělají dobře obiloviny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Co to je za hype, s tim drozdim
    Umami?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Ráda.
    Varování - obsahuje kokos.
    30 g pomletého lnu
    30 g strouhaného kokosu
    10 g psyllia (melu na prach)
    1/2 ČL prdopeče
    chlebové koření Sonnentor
    50 ml smetany v originále, já mám přebytky syrovátky, jde použít
    2 vejce
    trochu citronové šťávy
    semena různá do těsta i na posyp
    -----------------------------------------------------------
    Rozšlehej smetanu s vejci, smíchej suché suroviny a vytvoř těsto, nech odpočinout.
    Rozprostři do formy, potři žloutkem, posyp semeny.
    Peč v koláčové formě na cca 180°C a sleduj nosem, okem a špejlou.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: predpokladam, ze umis anglicky, kefir dobrej napad. Zkus projet par pakistanckych a spol receptu. Jak jsem psala maso neumim, ale psovi kuzle chutnalo.... :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOUDI: Vařím pro dva. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TESSS: V příštím pokusu plánuju použít čistou svalovinu, kterou nechám ležet v kefíru.
    KOUDI
    KOUDI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Otázka mimo téma. Zadaná? Najít dnes někoho, kdo umí vařit není jednoduché :D
    TESSS
    TESSS --- ---
    KOCHANSKA_CH: do masa nedelam, ale ted jsem byla svedkem peceni kuzlete. Kuchar nadaval, ze nebylo odblanneny, a ac ho nalozil, pral se s tim.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A totok se nedalo žrat. Nadila jsem kůzlečí pupek a nakonec vydloubala jen tu nádivku. Vítám nápady, jak odsmradit kůzlečí maso, mám ho dost, zdarma, bio, z rodiny. Ale teda podezřívám tento kus, že smrděl extra kvůli blánám a že kryl pajšl. Ostatní kusy, co jsem ukládala na mráz, tak nečpěly.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rozkoplá prdel nebo LC chlebová placka.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Meruňkový koláč z mandlovo kokosového těsta. Znamenám si, že tu ořechovou posypku tam mám dát až ve finále, aby to nevypadalo jako něco, kvůli čemu statečný hasič riskoval život.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Lovený losos pečený v krustě z lahůdkového droždí s uzenou paprikou na smetanovém mangoldu. Vzadu to hlídá náčelník Brambor.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Blbě to vypadá, ale o to líp chutná. Zeleninový krém z toho, co lednica vyvrhla, obohacený o smetanu a žampiony.

    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MHLAVAC: mým hlavním příjmem je něco jiného než gastronomie. Mám "jen" foodblog a z toho měsíčně nějaké ty drobné (podle toho, jestli zrovna běží nějaká spolupráce nebo ne).
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    vajicko s bananem, rozmixovat, opect..

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WERKA: Na dnešek mám v plánu tvarohové kulky s meruňkovou omáčkou, včera jsem je patlala do lednice, dnes je uvařím čerstvé.
    WERKA
    WERKA --- ---
    Tvarohové noky s jahodovou omáčkou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MHLAVAC: Já jsem tu profláknutá také - HR v IT.
    A mám to podobné jako KOCHANSKA_CH: - vařením / pečením relaxuji, podobně jako se zahradou. Baví mne si hrát s jídlem, s chutěmi a barvami...
    Je to jedna z mála činností, kdy se mi daří "vypnout hlavu".
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Zvěřinová paštika
    (kachní/kuřecí varianta, místo zvěřiny dát kuřecí prsa)

    1 kg kachních nebo kuřecích jater
    250 g kachního sádla
    400 g mletého kančího/jeleního/srnčího masa
    250 g uzeného špeku
    4 červené cibule, nakrájené nahrubo
    12 stroužků česneku, drcených
    4 snítky tymiánu, odrhnuté lístky
    5 bobkový list
    8 kuličky nového koření
    6 kuličky jalovce
    sůl a čerstvě mletý pepř
    500 ml portského vína
    lžíce cukru
    500 g másla, změklého
    400 g anglické slaniny, pokrájené na tenké plátky
    250g nakládané brusinky
    1 Očistit kachní nebo kuřecí játra, odblanit, propláchnout studenou vodou, osusšit, nakrájet na malé kousky.
    2 Na rozpáleném kachním sádle orestovat namleté maso. Přidat kachní játra, špek.
    3 Když je vše orestované, přidat cibuli, česne, tymián, bobkový list, nové koření, jalovec, osolit a opepřit. Podlít porstkým, přidat lžíci cukru. Dusit do nesmyslu cca 20min.
    4 Až vše vychladne, namlít a vymíchat “těsto”. Přidat změklé máslo a brusinky a ještě jednou pořádně vymíchat.
    5 Formu, plech, nádobu vyložit plátky slaniny a naplnit hmotou(paštikou). Vymlátit vzduch. Nechat přes noc vychladnout v lednici.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MHLAVAC: Buď tak laskav. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam