• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KOC256: to mam mozna ja, jim vajicka skoro kazdy rano, tak k veceri uz je moc nejim, max v nejakym jidle jako doplnek, ale takhle samotny vajicka, slaninka, proste mi to evokuje snidani.)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LOJZEE:
    Tak takhle jsem to zaskatulkovane nikdy nemel no :)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KOC256: to vypada spis jako snidane
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Rychla chlapska vecere :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Super. Podobný postup je i u květákové.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dekuji!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Množství si upravte podle velikosti vlastních plechů:

    1 nastrouhaná cuketa (včetně slupky)
    Sůl
    1-2 vejce
    1 nastrouhaná Mozzarella
    2 lžíce Psyllia (není potřeba, záleží na vlastních preferencích tuhosti těsta)
    1 malý nadrcený česnek (dávám lžičku naloženého nadrceného česneku v olivovém oleji a soli)
    Posypka na pizzu: Pizza koření (používám Mix Italy od #JUSTu nebo vlastní nasušené oregano), rajčata, ¼ Mozzarelly na posyp, popř. nastrouhaný další sýr, kvalitní rajčatový protlak, kvalitní slanina, 3 lístky čerstvé bazalky. Osvědčila se mi na posyp směs Parmezán rozsekaný s bazalkovým pestem.

    Postup :
    Nastrouhanou cuketu osolit a nechat vypotit, přes plátýnko nebo sítko vymačkat šťávu. Smíchat s najemno nastrouhanou Mozzarellou, vejcem, česnekem a Psylliem. Na plech položit pečící papír a těsto rovnoměrně rozprostřít – nechat péct cca 15-20 min na 180 stupňů. V mezičase nakrájet na plátky rajčata. Upečenou pizzu potřít protlakem a posypat kořením, naklást plátky slaniny, zbytek Mozzarelly. Nechat péct cca 12 min na 190 stupňů. Po upečení ještě posypat nastříhanou čerstvou bazalkou.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ILLUZE: ja bych taky rada ten recept, neslo by to crtl+c a ctrl+v?;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: Je to na můj FB profil, který je propojený s mým osobním.
    Ráda bych měla jakž takž pod kontrolou, kdo o mne na Nyxu bude vědět víc, než by mi bylo milé.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE:
    ILLUZE: ale no tak
    co to je za blbej zvyk, posilat zadane recepty do posty :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Ehm, přebytky jsou vítány ,-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    MAR_TINA: Obrázek nevidím, ale vzhledem k velikosti obdélníků soudím, žes je dala v životní velikosti. :-D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak maďarská modrá je tohle. Kam jsem dala rozum, když jsem kupovala osivo? 5-10 kg / kus!



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: máme maďarskou modrou a nějakou "nice" a pár hokkaidů. Obávám se, že zejména k cílové velikosti maďarské modré nemáme dost mrazáků, jen tři.
    Letos chci zkusit dýňový kompot, ten který mi chutnal na táboře ROH v roce 1987 :D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: dyne super, zamraz na polivky. V zime jako kdyz najdes! ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: GEISHA: tahle byla ze žluté cukety - nakecala jsem dětem, že je bezlepková (což je, ale pomlčela jsem o existenci cukety), zůstal ne mne jen jeden kousek ,-)
    potřela jsem ji kvalitním rajčatovým protlakem a posypala doma sušeným oregánem, do těsta jsem dala tentokrát drcený česnek

    odolal jen muž - už ten můj výraz zná, neriskoval :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: máš to tam :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: posílám do pošty odkaz přímo na recept :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: jak se dělá cuketová pizza? krom lilků nám ještě přerostly cukety, tykve a dýně
    KATIA
    KATIA --- ---
    ILLUZE: v pohodě, oboje by mělo být dobrý :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam