• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    ILLUZE: Už jsem si na dřívější fotce našel, že 2l ... :)
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    ILLUZE: Jaký to má reálný objem ta sklenice? Když se tam vlezla celá hlávka zelí, tak to asi taky nutně potřebuji :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a první rajský protlak. Akorát, že mi chutná jako velmi dobrý kečup a je dost podobné konzistence ,-)



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MHLAVAC: jsem si myslela taky ,-)
    akorát, že nejdříve jedna dost velká hlávka zelí po upchání byla nakonec tak na polovinu objemu sklenice a teď je toho tak na třetinu

    tak to mi obsah jedné sklenice na kvartál bohatě postačí ,-)
    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    ILLUZE: To je velikostně jak do dětské kuchyňky :) ale jinak super. :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: aha :) dělám podobný - rozdrtím olej v lisovači, zasypu solí a zaleju olivovým olejem - ale není tak zastřený, pokud ho tedy echt nepodchladím
    někdy vyfotím ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Syrový česnek s olejem a ve sklenici ještě necháš místo na zalití olejem. Skladuješ v lednici.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Cukeťáky s taženým vepřovým s fazolemi.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Rizoto s kuřecími srdíčky, smetanou a Parmezánem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak děláš tu pastu - rozšmelcuješ pečený česnek, že to je tak krémové?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Něco podobného mají i v Tescoma, ale dost se to s tou zatěžovací součástkou prodraží.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHARIZMATIK: Jj, je to tohle.

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    ILLUZE: je to přímo na nakládání zelí?
    Já mám zkušenost pouze s velkou kamennou nádobou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: No to teda držím a chcu reportáž. Sklenicu mám doma už dva roky a ještě jsem se neosmělila. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Možná to bude obří fotka, tak se předem omlouvám.

    Zajíždím nakládací sklenici, držte pěsti :)

    Nakládané zelí.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Česneková sezóna.
    Část česneku zpracována jako pasta s olejem.
    "Hospodská" česnečka s tahavým sýrem, krutony z lněných/chia sucharů.








    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Polívka z pokladů lednice, špajzu a mrazáku, před dovolenou se musí zkrmit zbytky.
    Zámotek z grusetkového těsta (mozzarela, vajca, psí lilium) plněná salátem se slepičím masem z vývaru. Polito domácí rajčatovou kečupoidní omáčkou.



    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Aha. Muj nater nema a rezne jakmile nedokonale natru sadlem treba vnejsek u drzadel po myti. Druhej den uz je tam hnedej rezavej flek
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: nemám pocit, že by to chutnalo po kovů, ale tenhle hrnec má nějaký zátěr, jako všechny současné litiny.
    Mám pralitiňák, který i trochu rezne, a v něm ovoce nebo rajčata nevařím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: ja sem cetl, nez sem si poridil litinak, ze by se v tom acidic veci nemeli varit, ze to pousti zelezo do jidla a chutna to po kovu. takze sem to jako ovce nikdy nezkousel. chci se zeptat jak to je teda? to ze to pousti kov dovnitr asi nepoznas a to by mi bylo sumak, ale chutna to pak po kovu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam