• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Ja mam kroupy nejradsi v jelitech :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: nasladko jako kdybys dělala rýžový nákyp ;) ale je potřeba je hodně, hodně, hodně propláchnout
    FITH
    FITH --- ---
    SARAJ: Jinak se jahly casto pripravuji nasladko v podobe kase a taky nakypu,ci tzv.jahelniku s ovocem. Nezkousela jsem,ale verim,ze je to dobre :o)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FITH: super, dik!
    FITH
    FITH --- ---
    SARAJ: Jahly nejprve poradne proplachnou horkou vodou a dat varit nejlepe do vyvaru. Kdyz se vyvar vsakne odlozit do perin. V mezicase na panvicce zpeni cibulku, posleze pridat korenovou zeleninu nastrouhanou na hrubych slzach, nakrajene zampiony,zmrazeny hrasek ev.kukurici, chilli papricku dle chuti podusit a ve finale primichat jahly a mas hotovo :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Protože poslední a jediný pokus s kůzlečím masem z naší rodinné farmy dopadl vcelku nejedle, jak jsem tu kdysi psala, dlouho jsem sbírala odvahu to zas zkusit. Nabrousila jsem nůž, vykostila a odblanila dvě kozí hnáty a v CrockPotu je upravila jako guláš. Pravda hodně silnej a intenzivní guláš a maso je cítit jen po gulášu. Ani za syrova extra nečpělo, takže zbytek zvířete z mrazáku zpracuju snad už úspěšně. Maso je tmavší, takže se tvářilo nějak jako mladé hovězí.
    Ke gulášu jsem podávala placek (nechutný moravismus) z cukety, mouky z dýňových jader, vajec a česneku, pečený v troubě.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    hele a jahly? s tema nemam zkusenost vubec.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BALAENA: no tak jasně, ale nechtěl jsem pro Saraj ty kroupy míchat :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: viz ILLUZE: základ opravdu podobný rizotu, jen je fajn je povařit nebo při dušení následně zalít vývarem a velmi dobře jejich chuť podtrhává pažitka nebo ještě lépe jarní cibulka
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TOOMIX: no, pokud bys kroupy smíchal ještě s hrachem a pokud bys kromě česneku okořenil i majoránkou, máš v podstatě šoulet
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GEISHA: nasla jsem celkem zajimavy recept na https://fresh.iprima.cz/podzimni-kroupoto-s-kapustou
    tak otestuju a dam vedet!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TOOMIX: to zni luxusne, ukladam.

    APRILMOUSE: jasne, prilohy chapu, do polivek..nemas zkusenosti se zapekanim?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: kroupy jsou super pod kachnu. Uvařit kroupy, ale ať jsou ještě trochu tvrdý, vymazat pekáč, zamíchat kroupy s lisovaným česnekem, do pekáče, na to naporcovanou kachnu/jen stehna, osolit, hodně okmínovat, máslo, přikrýt a nechat to péct v troubě. Kachna pustí sťávu do těch krup a v kombinaci s česnekem...musím co nejdřív koupit kroupy a kachnu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SARAJ: já oboje jím často jako přílohu.. jáhly místo rýže :) a kroupy bud ve smyslu "hrách a kroupy" s česnekem a majoránkou, nebo do šťouchaných brambor jsou skvělé. Ale to nejsou moc recepty, uznávám :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    mate nekdo osvedcene recepty na jahly a kroupy? Vcera jsem meli na svatbe naprosto dokonale kroupeto a nejak mne to nahlodalo, ze bych ho do podzimniho jidelnicku zapojila vic. dik
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CHARIZMATIK: Tak velký červy v houbách jsem jěště neviděla. :-) Né, pěkný to máš!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CHARIZMATIK:
    a jake maso do toho? :o)
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Těstoviny se špenátkem a lesními houbami.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Cibulačka s trochou chilli, houbová smaženica se zeleninou, opečený plátek slunečnicového chleba z mrazáku.



    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Tradiční domácí tvarohové koláče se švestkou...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam