• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Já si tu pohanku nad zítra cestou domů koupím. :)
    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Od te doby co jsem zaradila zpet do jidelnicku pseudoobiloviny,tak je pohanka mezi mymi favority,pouzivam vyhradne tu mechanicky loupanou,kvuli lepsim nutricnim hodnotam. Pro me je chutove zajimavejsi a pozivam ji napr. jako nadivku do kurete,spolu s brusinkami a jatry.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Dělám s mrkví a oregánem a česnekem, foto dohledatelné tady v klubu :)
    Ujedla bych se toho...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: jako musím přiznat, že jsem tu hnědou měla v Polsku v nějakým samoobslužným restaurantu, byla nějak připravená ještě se sušenýma rajčatama a něčím, a byla fakt dobrá. Ale doma se mi nikdy nepovedla takhle.. i když já to taky sním, že jo, nevyhodím to :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Já tu hnědou naopak miluji :))
    A nejede mi ta světlejší...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KATIA: no já ji nechávala třeba jen 2 hodiny a zdála se mi tvrdá.. ale ono asi taky záleží na chutových preferencích :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    APRILMOUSE: moje máma ji háže do ovocnyho salatu a dá se to jist skoro hned. takže se mi ani přes noc nezdá nutný, ale mám s tím malé zkušenosti...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    APRILMOUSE: takže do rýžovaru s ní?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    VALENTINA: no jako ideální by bylo ji nevařit vůbec, aby se zachovaly všechny vitamíny. Což obnáší nechat ji namočenou bobtnat nejmín přes noc :) a to většinou zapomenu. NO takže to jsme probraly ideální stav :D Můj /ne ideální/ stav je ten, že ji dám do hrnce, jemně osolím, v poměru 1 : 2 zaleju vodou a přivedu k varu, vypnu a nechám cca 20 minut stát pod pokličkou :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    APRILMOUSE: prosím tě a pro úplně blbé, kteří tomu ještě nepřišli na chuť, jak ji připravuješ?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SIBETH: hmm ta vypadá ještě zelenoučtěji, než ta moje :) né jako fakt bych ji mohla jíst denně :D
    SIBETH
    SIBETH --- ---
    APRILMOUSE: pod to se podepisuji. Ta mechanicky loupaná pohanka je nesrovnatelně lepší! Jinak na Moravě je na ni speciální mlýn, který provozuje pan Šmajstrla. https://www.pohankovymlyn.com/o-nas/. V Praze se dá koupit např. zde: https://bezobalu.org/produkt/smajstrla-pohankove-kroupy-bio/ Je živá, dá se i naklíčit. :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    POHODAVOLE: no kroupy a krupky jsou kapitola sama pro sebe, mňam :) a jáhly a vůbec jakékoli zrní.. vlastně klasické přílohové kombo brambory - těstoviny - rýže - knedlík už jím úplně minimálně, přijde mi to chuťově hrozně nudné :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    APRILMOUSE: diky za tip. Nedavno me jeste potesila v Lokalu kachna s kroupovym "rizotem". Uprimne by tam ta kachna ani nebyla treba, jak to bylo dobry :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    POHODAVOLE: jako pohanka patří k mým top přílohám, dřív jsem ji ani neznala, než jsem se začala zajímat o zdravé jídlo :) Totálně jsem jí propadla. Akorát bacha, nekupovat tu "hnědou" pohanku např. Arax, co je ve všech obchodech, má takovou připálenou pachuť. Objevila jsem a kupuju jen takovou tu světlou, nazelenalou (např. country life nebo tesco ji má). Pokud se nepletu, tak hlavní rozdíl je v loupání, ta hnědá je loupaná teplem a ta světlá mechanicky. Chuťově nesrovnatelné, je jako oříšky :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    APRILMOUSE: všechno vypadá luxusně. Budu muset poprosit ženu, aby někdy udělala tu pohanku :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Hovězí nudličky na hříbkách (achjo, došly.. ale prý na jejich místě už vyrostlo 8 dalších, tak se tam zítra půjdu podívat :) a pohanka. Hokkaido-cuketová polévka s jogurtem, domácí celozrnné houstičky. Pro dětičky vanilkovo-kakaový pribináček. A ještě ze včera kynutý celozrnný koláč s tvarohem a domácí marmoškou a posypkou z ovesných vloček :) Vám to takhle nasypu za dva dny naráz :)







    TERA79
    TERA79 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Pokud nebudou mrazíky a alespoň občas sprchne, myslím, že klidně vyraž s nůší.
    My byli u Točníku a na mastňáky, tj. v sobotu odpoledne tak na 2 hodinky a následky jste viděli.
    Palce nepouštím, ať se všichni (i ti zahraniční) ještě dostaneme do lesa, nasbíráme, pochutnáme a i trochu nakřečkujeme.
    FITH
    FITH --- ---
    Tohle mi nedelej! Stale jsem ve Fr a nemuzu na houby,snad ta uroda vydrzi do rijna,uz se hobarska rybicka a kosik tresou :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Krása. Do lesa bych se mohla dostat nejdřív příští víkend, třeba ještě něco zbude. Letos jednu várku hovězích plátků zničil hořčák, napodruhé už dobrý, ale nebylo toho na tvorby zásob na zimu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam