• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: ne, to je tuším nějaká KIK forma :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: to je taková ta IKEA forma?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Mám skvělej recept na makovec, kde jsou základem vařený brambory, mouka tam není (místo ní krupice, a to téměř v symbolickým množství), tuk v těstě žádnej. Akorát si ten recept nepamatuju a jsem v práci. Kdybyste ho chtěly/(i), napíšu ho sem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: maximálně z toho bude pečená kaše, suroviny jsou dobrý, jíst to půjde
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: ty jablka to i hodně zvlhčujou, tak bych možná pak ubrala i mléko.. Ale myslím, že k experimentům je tam spousta prostoru :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: musím zkusit a kdyžtak přidám nějakou vychytávku.
    Možná dám dvě jablka a méně cukru
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: OPRAVUJU, BYL ŠPATNĚ TUK :) orientační jo, ale ještě to chci trošku vytunit :D Orientační dnešní verze je tato (na koláčovou formu): Umíchat: 1/3 hrnku polohr. mouky, 2/3 hrnku pomletých ovesných vloček, 1 nastrouhané jablko, 0,5 PRDOpu, 0,5 hrnku mléka, 0,5 hrnku máku, 0,25 hrnku oleje, 0,5 vanilk. cukru, vrchovatou lžici cukru krupice, vymačkaná štáva z půlky citronu. Na 160 stupnů cca 30 minut. Nicméééně... mi to přijde pořád dost sladké, příště bych chtěla medem sladit i těsto (a míň) a dát možná i jen samotné vločky bez mouky :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: orientační recept na makovec bys měla?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dnešní menu :) neplánovaná polévka ze zbytků po obrání kuřecí čtvrtky, ale tak když toho masa zbylo dost... :) kluci to spasou, ani nemrknou. Houbové kroupoto s kuřecím steakem, na svačinu makovec improvizovaný z ovesných vloček, strouhaného jablka a kakaová poleva slazená medem :)





    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CHARIZMATIK: medium rare :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CHARIZMATIK: Treti a ctvrtej odspodu
    REONA
    REONA --- ---
    CHARIZMATIK: Snědla bych to, ale ideál je pro mě o kousek víc, takové to medium-rare.
    SARGO
    SARGO --- ---
    CHARIZMATIK: Raději méně, ale tohle už by bylo málo. Všichni kolem mě výrazně více. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Takto komplet. Možná neuhynu hlady.

    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    Máte to rádi méně, nebo více? Řekněte. Díky za reakce.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ESPERANZA: já ho znala, ale tu lahodnost jsem objevila velmi nedávno. A ještě mi nějaká dobrá duše řekla, že se má jíst málo, že je velmi povzbudivý. Tak to je prostě ideální sladká tečka za snídaní. Ale já ho tedy skoro nesladim.
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    MAR_TINA: zřejmě jsem žila v někde pod kamenem, zkrátka chia pudink jsem objevila teprve nedávno a stala jsem se na něm regulérně závislá, musím ho mít každý den... ;) Ještěže tak, lepší než závislost třeba na čokoládě.
    MALKE
    MALKE --- ---
    SARGO: jsi zlý, mlékaři Daně. Ještě že to do pondělka zapomenu!
    SARGO
    SARGO --- ---
    MALKE: Tak to ti raději nebudu ani říkat, naznačovat a už vůbec ne podrobněji popisovat, že je konečně mají nejen kus za Prahou v obskurní vesnici s otvírací dobou od 10.45 do 14.05, ale úžasně po ruce na Zlatém Andělu - v sýrárně přímo proti pokladnám Alberta. Čistě kozí i míchaný. :-D
    MALKE
    MALKE --- ---
    SARGO: proboha, ono se to dá sehnat i u nás. To jsem nechtěla vědět...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SARGO: to nevadi, hlavne, ze to bylo dobry :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam