• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Cibuli restuješ mírně dohněda, pak tam vrazíš mleté hovězí a rozdrobuješ vařekou na malé hrudky až do zatažení, přidáš česnek, sůl a pepř. Potom zaprášíš paprikou, zarestuješ lžíci protlaku, trochu chilli, kmín a hodně majorány. Pro víc umami jsem přidala i trochu lahůdkového droždí, ale není nutné. Zaliješ vývarem a necháš provařit. Já tam nakrájela i kus mrkve, co zrovna vyplaval z vývaru. Kdybych polívku chtěla zahustit, rozmixuju syrovou bramboru na sračku a vmíchám.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: dáš recept, prosím? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Francouzské žluté kuře pečené s rozmarýnem na citronech, vedle se pekla zelenina.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Gulášovka z mletého masa.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Cimz ovsem nikoho nenabadam k zadosti o ruku!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SPIKE411: Ja mam omylem asi deset ruznych taliru. Kdyz se asi osmkrat stehujes, bydlis na dvou mistech...a pak mam teda slusnej servis hodobozovej.
    Pochopitelne je jako na potvoru ten posledni kousek z kazde sady nerozbitnej.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: jj, ale jiny druhy neumim a kornoutek delala zena :)

    Diky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: homemade, jo? nice! :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zensky si objednaly sushi :)

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: No jsou tady takové, co sbírají porcelánové servisy.
    A děsí mě to.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    SPIKE411: no já se ti nedivím. nevěsta s tolika jídelními servisy a ještě vaří každému strávníkovi zvlášť.. to se jen tak nevidí :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    GEISHA: Už jsem tě chtěl žádat o ruku, když jsem viděl ty fotky. :)

    (I když tvoje vlastní produkce taky stojí za hřích!)
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Musím přiznat, že úvaha, co za poživatinu je polská krev, a proč ta polívka není červenější, mi chvíli zabrala. :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zkusila jsem domácí vlašák, vypadá jak blití, ale k snídani gut. :-)



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: A já si říkala, proč máme tak podobný žravý vkus ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Inženýr králík. Králičí hřbet v slaninovém obleku, smetanový špenát a "nádivka" z grusetkového těsta.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Mám 50% polské krve a včera jsem vařila kapustovou polívku. Na tu asi recept netřeba. :-)

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Btw..takove male uslintnuti..min vikend jsem byla v ramci sluzebky na fajn veceri..pan majitel sam osobne! upekl kacicu, lokse a zeli a hlavne..pokud nekdy nekdo potkate jejich rose 2017...nevahejte!!!
    DOMOV | RAIMEX, s.r.o. Sme malé vinárstvo v centre mesta Pezinok
    https://www.vinorajnic.sk/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: dziękuję bardzo
    A za odměnu posílám odkaz na boží stránky https://www.kwestiasmaku.com/
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: Hledej “kapusta włoska”. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Prosím, kdo umíte mluvit nebo vařit polsky?

    Kapusta se řekne kapusta, zelí se řekne kapusta. Když chci vyhledat nějaké recepty z kapusty (fakt kapusty), jak na to?
    Mám v zimě ráda polskou kuchyni a vím, že vaří dobrá kapustová (z kapusty) jídla, ale orientace zelí / kapusta mi maří vyhledávání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam