• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    TESSS
    TESSS --- ---
    FITH: vata se nedoporučuje, muze ponicit klicky. Ubrousek staci. Pripadne odlicovaci tampony
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Inspirace opet v Ottolenghiho SIMPLE https://www.lucywaverman.com/recipes/ottolenghi-roast-carrots
    pecena mrkev podle receptu + restovane tofu do krupava s hromadou mleteho pepre, balkansky syr, koriandr

    FITH
    FITH --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Osobne mala seminka neklicim,takze pokud se dobre osvedcily ty ubrousky,tak smele do toho. Vata by urcite taky fungovala.:o)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    FITH: mám doma keramickou misku, nejmenší semínka, která tam dám je černá čočka. Chtěla bych něco na řeřichu, ale né plast. Doma jsem klíčila i v klasické zavařovačcce rozpíchala víčko, ale když tam dám fakt malá semínka tak ta voda neproteče díky slizu, který pustí a ucpe se mi to...asi nejlepší udělat to jako KOCHANSKA_CH dát to na misku s vlhkým ubrouskem? Ještě jiné nápady prosím?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Toasťák v akci, celozrnný.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zaslechla jsem doma u stolu, že je krůta je cítit. Tak krůtí lýtka ležela v marinádě z kefíru a žlutýho kari koření. Výsledkem je krůtí s pórkem a žampiony s křupavou brokolicí a karamelizovanou mrkví. A bez reklamací. :-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Toasťák dvou barev

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Roastbeef. Dušená mrkev. Kapustičky.

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KEMENTARI: jj je. Delal jsem k tomu i tu zelenou omacku z tahini pasty a petrzele, ale nakonec jsme ji vubec nepouzili a sezrali jsme to bez ni :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CMLKA:
    BEBEBE:
    CMLKA:
    No původní vize byl recept na zádíčka, ale měl jsem jich tolik, že bych to musel dělat asi na pekáči. Jinak tu barvi dělá balsamico, ale jinak jsou tak po různu osmahlé, to zase ne že ne.

    Jinak dneska jsem dojídal zbytek a je to krásně naleželé, takže mi chutnají mnohem více. Ještě že mi jich včera bylo líto a neskončily v hajzlu...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Mám tu sklenici, funguje dobře.
    FITH
    FITH --- ---
    CMLKA: Mam,toto,neni to zadna krasa nesmirna,ale funguje vyborne,takze za me miska :o)



    JAJITA
    JAJITA --- ---
    CMLKA: mám ji a spokojenost ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CMLKA: Vylitruj si můj pařák. Ale je to plast.

    Ale vypadá na okně dobře ,-)

    Zneužiju ho na jaře na rajčata, už mám i tu cca půlmetrovou verzi.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    FITH: vim, ze fungovala, ale ty, co se daji koupit aspon pekne vypadaji.. A je lepsi sklenice nebo miska?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Peceny kvetak podle Ottolenghi SIMPLE. Kvetak, sul, olej a maslo. Ve dvou jsme behem 10 minut doslova sezrali 80% kvetaku :) Uplne pecka jsou ty krupave hnede listy.
    FITH
    FITH --- ---
    FITH: obyc.
    FITH
    FITH --- ---
    CMLKA: Ona by ti fungovala i obc.zavarovacka s vickem,ktere bys mnohokrat propichala...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: Teda koukám, že to teda nevypadá nic moc, bohužel původní video z YouTube zmizelo, protože se nějak nepohodli s původním partnerem (Tastemade).

    Ale je to rozhodně dobrý, i když to taky znamená dost prcáníáce v kuchyni. :)
    (A teda lepší pappardelle než kupovaný čerstvý se mi stejně nepodařilo vyrobit, i když k jídlu byly.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam