• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FITH: Ne, to fakt ne :))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MONROE: Ředkev :))
    MORPED
    MORPED --- ---
    APRILMOUSE: díky!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MORPED: nejvic ji snim jako sacharidovou vlozku do salatu (michany zeleninovy salat, cizrna + neco typu cottage, jogurt ci balkan) a casto dělám pomazanku (cizrna rozsmelcovana s nizk. tvarohem, skyrem bo tak a treba ster. paprikou, nebo čímkoliv vyraznym). Vylozene jako surovinu ji moc nepouzivam na hlavni jidlo, my radsi maso :) a taky často padne na ten zob k telce :-) dam do misky, na to trosku olivace, sul, pepr, palivou papriku, kdyz mam, tak lahudkove drozdi pro syrovou chut, zamicham a honim chvili po panvicce :-)
    FITH
    FITH --- ---
    ILLUZE: A mas ji uvarenou za 15 min?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MONROE: A opražit mandle na lžičce olivového oleje a osolit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MONROE: Když uděláš mix s paprikou a celerem či bílou mrkví, okořeníš citrónovým pepřem, tak se chutě krásně doplní.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FITH: Ehm, já také. Ale papiňák nepoužívám.
    MORPED
    MORPED --- ---
    APRILMOUSE: jak děláš tu cizrnu po uvaření?Prosím!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MONROE: tak opec brambory, ty jsou taky super :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MONROE: my od silvestra tlacime jako zobani syrovou zeleninu na kousky a namacime do dipu a samozřejmě je to top. Nejvíc vede červená paprika a mrkev :-)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    APRILMOUSE: tyhle casy mam s namacenim i v normalnim hrnci...

    MONROE: pecene batatove hranolky? kdyz prihodis na plech jeste cibuli na pulkolecka a opepris, osolis, (chilli), tak je to genialni a chutna to i masozroutum...
    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Mozna v mem papinaku a v mem odporu k lusteninam al dente :o)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FITH: no podle tohohle to taky odpovídá.. tak to nevím, kde je potíž.

    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Jj,namacim...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dršťková z hlívy.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: když zprudka zaguglíš, tak internety píšou taky kolem 20 minut luštěniny v papináku :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FITH: ale fakt... a namáčíš to? Já dám režim rýže, který má 13 minut a přidám další dvě minuty a fakt je to měkký :) stejnou dobu vařím i velký fazole, bez problému.
    FITH
    FITH --- ---
    APRILMOUSE: Jen 15 min.to urcite nestaci.Varim obvykle v papinaku 1,5 hod.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MONROE: já ji moc nemám ráda konzervovanou, cítím z toho prostě.. konzervu :D a je taková blemstlejší. Což na hummus je asi jedno, ale na opejkání bych to moc neviděla. Normálka koupím sušenou, přes noc namočím a ráno hodím na 15 minut do papináku :) osuším a nahážu do pytlíku do mrazáku a pak už jen kdykoliv vytahuju a baštím a upravuju dál :) S kořením (trošku do ostra) chutná moc i pubošům. Nejjednodušší (a hodně kaloricky úsporný) dip je vzít přírodní skyr (nebo teda jogurt :) a do něj hodit česnek, sůl, pepř :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam