• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: :D

    BAAL
    BAAL --- ---
    Tak pokus čislo dva, poučení z předchozích nezdarů:
    1/ Mám chlebovou mouku místo hladké co minule
    2/ Mám čerstvé droždí místo sušeného

    Už na začítku to vypadalo o dost lépe.

    Problém:
    Chytlo se mi to na uterku i přes pomoučení, takže vyklopení na horký plech dopadlo tristně, přiště to vyplopím nejdřív na prkénko a dotvaruju to do hezkého bouchníku.

    Jsem zvedav na chut až vystydne.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KID_MCHUTT: jaro ja taky ne :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    POHODAVOLE: to je asi o chuti, no :) já mám radši hustší (míň vody) a smetanu (zakysanou) dávám napůl s jogurtem...
    (taky jsem v neděli dělal, ale už není co fotit a já, přiznám se, fotit jídlo neumím)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KID_MCHUTT: konzistence mi přišla ok :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    POHODAVOLE: nic proti gustu, ale nebylo by lepší spíš míň vody? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak jsem zkousel prvne segedak a je dobry, ale priste rozhodne nebudu davat smetanu :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    STARDAY: Děkuji :))
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ILLUZE: Vypada to, ze maskrtnica odpovida na tve dotazy :))

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Přidala jsem jen ohřátou smetanu. Ale někdy to vylepšuju i sýrem typu Lučina.
    FAITH
    FAITH --- ---
    ILLUZE: A pritom kamaratkina mama pracovala v pekarni v Blansku, takze CR :o)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FAITH: no právě tohle znám ze Slovenska, tak na to koukám jak puk
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já si včera ugriloval asi 0,6kg naložený krkovice(+chleba+ajvar*)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kulatý čevapčiči, brokolicovo květákové pyré, salát. Muž fasoval baramborovou kaši.

    FAITH
    FAITH --- ---
    ILLUZE: Vyska jak kto. Kamaratkina mama robila v pekarni a tieto chleby predavali so zlavou ako nepodarene.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: no, já to nezkoušela, takže nejsem rozhodně odborník, ale co jsem odpozorovala, tak do ošatky vložíš třeba záclonu, potřeš/posypeš škrobem/moukou nebo něčím, a na to vyhodíš bochník. V zásadě stejný trik, jako proč mají bochníky ty pruhy podle ošatky... ale nemám záclonu, abych to ověřila :-D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GENEVIEVE: Krajku do ošatky? Jak technicky si to neumím úplně představit.

    P.S.
    Já se peru se sladkým / slaným pečivem. Chce to praxi, no ,-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: krajkové vzory vzniknou tak, že do ošatky dáš krajku. A chleba se stříkat vodou nemusí, já ho stříkám jenom když mám dojem, že mám moc pevnou kůrčičku.
    A já výskám, protože víc křupavé kůrčičky a taky to znamená, že vyběhl. Bojuju s nízkými chleby :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Jinak se mi líbí, jak se to tu drobátko zvrhlo z té zdravé stravy, tak se konečně můžu taky zapojit :-) První pořádné koronavirové grilování o víkendu.

    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ILLUZE: to malování je myslím dvojího druhu - to posypávání moukou přes šablonu - vystříháš, navlhčíš jak chleba, tak šablonu, tu přilepíš na chleba a posypeš moukou/bramborovým škrobem (mouka se prý víc pálí).
    Nařezávání se dělá do chleba, který není úplně dokynutý, ze stejného důvodu praská víc i nenaříznutý chleba. Proč je žádoucí mít na chlebu "ucho" jsem dodnes nepochopila, ale taky nepeču tak dlouho :-)
    Já mám za sebou první zdobicí pokus s moukou.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam