• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: tohle je od id

    phusi, blog veganotic. Cz
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    POHODAVOLE: strašně dobrá je maslova cocka, dal Makhani. Dělám podle kitchenette. Z toho receptu je toho ale moc, tak pro 4 minimalne
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: ja se nebranim vetsine pokrmu z cocky a obzvlast se mi libi cervena. Hledam neco, co bych zas vyzkousel o vikendu v hrnci a toto je zhavy adept :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: dík. Jedná z mála verzí čočky, kterou mám ráda.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: vypada skvele!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vafle a trhane kuřecí. Z kafe Mělník

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Polévka z červené čočky a rajčat. Parmazan a listky koriandru.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BAAL: není cesty zpět :-) (mě po letech úplně okouzlil domácí chleba s lučinou, solí a pažitkou. Ideální svačinka) :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BAAL: A mně se zrovna líbí. Vypadá správně scifisticky a není to ta běžná nuda :-D
    BAAL
    BAAL --- ---
    GENEVIEVE: Právě jím první krajíc a chutově je uplně super, takže příště se jen vykašlu na uterku a snad to bude do třetice všeho dobrého:-))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Manželka peče chleba z kvásku v hrnci, takže je vždy hezky kulatý
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BAAL: mě se tríček s utěrkou nepodařil nikdy, takže jsem přešla na ošatku a rozdíl je dost markantní. A prkénko s pečícím papírem doporučuju.

    A neboj se postoupit ke kvásku, jestli se ti chce :-) ty chleby jsou výborný :-)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: :D

    BAAL
    BAAL --- ---
    Tak pokus čislo dva, poučení z předchozích nezdarů:
    1/ Mám chlebovou mouku místo hladké co minule
    2/ Mám čerstvé droždí místo sušeného

    Už na začítku to vypadalo o dost lépe.

    Problém:
    Chytlo se mi to na uterku i přes pomoučení, takže vyklopení na horký plech dopadlo tristně, přiště to vyplopím nejdřív na prkénko a dotvaruju to do hezkého bouchníku.

    Jsem zvedav na chut až vystydne.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KID_MCHUTT: jaro ja taky ne :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    POHODAVOLE: to je asi o chuti, no :) já mám radši hustší (míň vody) a smetanu (zakysanou) dávám napůl s jogurtem...
    (taky jsem v neděli dělal, ale už není co fotit a já, přiznám se, fotit jídlo neumím)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KID_MCHUTT: konzistence mi přišla ok :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    POHODAVOLE: nic proti gustu, ale nebylo by lepší spíš míň vody? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak jsem zkousel prvne segedak a je dobry, ale priste rozhodne nebudu davat smetanu :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    STARDAY: Děkuji :))
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ILLUZE: Vypada to, ze maskrtnica odpovida na tve dotazy :))

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Přidala jsem jen ohřátou smetanu. Ale někdy to vylepšuju i sýrem typu Lučina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam