• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    já bych si od vás všech nechala vařit, ale hlavně by mě bavilo ochutnávat jídlo od
    KOCHANSKA_CH: .. všecko to vypadá tak krásně a originálně :)
    MAR_TINA: a lehce... a taky bych ani nediskutovala, byla bych u jídla úplně potichu, jen mlaskala :))
    ILLUZE: krásný to jídlo máš / máte
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRKB: Celá vejce rozšlehaná s trochou tučné smetany naliješ do silikoforem, hodíš tam náplň, dáš na chvilu péct, mozzarelu nasypeš posléze, aby se moc nesežehla.
    WRKB
    WRKB --- ---
    KOCHANSKA_CH: To jsou jako bílky natvrdo plnění nivou a zapečený s mozza?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vajcové kupky plněné olivou, sušeným rajčetem a petrželovou natí, posypáno mozzarellou. Ke smetanovému špenátu.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: řecký 5% vyklepnuty z hranaté krabičky. Dole trocha pohankovych lupínků, nahoře slunečnice.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    Aha, přišlo mi to na jogurt moc kompaktní:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AIJA: jogurt :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MAR_TINA:
    To bych si hned dala, i když netuším, co je to bílý dole:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pořád ještě nevařím.

    AIJA
    AIJA --- ---
    GEISHA:
    Taky nemám ráda pečený jídlo politý sosem:-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zdravá verze fish & chips. Tuřín a cuketa :D

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GALE: já používám ricottu :-)
    GALE
    GALE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Díky za tip na rozmixovanou mozzarelu jako náhradu za bešamel. Nesnáším ho.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FAT: Si nevybereš - podle ceny nové, ale podle výsledku a nutnosti ořezávat...
    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Máš ještě staré brambory nebo už jdou knedlíky z nových?
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Třináctihodinová kachna je luxus! Neskutečně šťavnatá a zároveň se rozpadající.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Lečo, maďarské. Žádný diskuze, jak se dělá správně.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MRTVEJ: vezmi zpátečku, fakt tu nejsme na podobné jednání zvyklí a ani zvědaví
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MRTVEJ: ja se nedohaduju, ja varim podle sebe a ostatni nechavam varit dle jejich umu a chuti.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    aha a jak se chces dohadovat o vypeku jak jedine a spravne ? :o)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MRTVEJ: celkem casto a rada.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    ju :o)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MRTVEJ: to bylo na me?
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    ty moc nevaris vid :o)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    :D kachna, vypek, zeli, svickova, gulas, knedliky a bramborovy salat - nejlepsi zdroj dohadu, jak jedine a spravne!
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    SAMOUT: ci kravo dobrej gurman :o)
    ja to delam jednoduse jak je kachna hotova vyndam ji z pekace oddelim sadlo dam tam trochu vody a ten vypek co tam je tak seskrabu a provarim a je to :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ze dvou velkých krůtích krků na vývar byla hromada masa, tak jsem ho pomlela a na orestované cibuli ochutila jako boloňské ragú, s přídavkem slaniny. Zapekla jsem to tak nějak jako lasagne s předvařenými plátky tuřínu. Místo bešamelového krytu jsem rozmixovala mozarellu se smetanou, solí, pepřem a trochou vývaru.
    Trošku improvizace, protože jsem zapomněla vytáhnout flákotu z mrazáku, ale dobrý nakonec. :-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: ehm... tak nápodobně ,-)
    kuře pečené v zelí se špekem, k tomu bramborové knedlíky



    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAMOUT: Ja kachnu pecu 13 hodin vv troube a je skvela, se spoustou stavy..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GEISHA: Ja teda nevim, skoly na to nemam, ale sos na kachnu delam nasledovne - zvire rozbouram, z kostry a kridel (pripadne krku, podle toho, kolik je na nem masa / bude stravniku) udelam den predem vyvar. Pres noc ztuhnout, rano sebrat tuk. Prsa a stehna (krk) jako konfit, uplne ponoreny v sadle, dlouho a pomalu pect. Po upeceni vrazit maso kratce do trouby na kurku. Ze stavy pryc veskery tuk (uzkej pulitr, a sebrat malou naberackou vrsek), zpet do kastrolu, kterym se to peklo, svarit, malilinko zaprasit moukou, udelat jisku, zalit sklenici cervenyho vina, svarit na syrup, prilit vyvar, svarit na silnou stavu, podavat. Tohle je suchy jak cesta uz od pohledu, na knedlicich proste musi byt. Delam kachnu jen larkrat do roka, tak musi byt tip top (takze jeste cerveny zeli misto bilyho :-)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam