• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOC256:
    Tak teda dík. Většinu máme letos červenejch:-D
    WRKB
    WRKB --- ---
    KOC256: I když používáš tu špatnou část mozzarellovýho balíčku, v tomhle s tebou souhlasím. Podle mě je to taky odrůdou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: máme rohlíčky a červený ...něco, odrůdy pečlivě vybíráme, i kdžy si jména nepamatuju.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak pokud vim to muze byt odrudou. Babicka napr. rikala, ze cervene brambory jsou pro prasata a i v obchode rozlisuji varne a saltove.

    A tatik na chate, tak resi co vysadi, jake to bylo loni a kde maji dobre sadbovky atd.

    Je to veda...
    FAT
    FAT --- ---
    MAR_TINA: Oloupat, nakrájet na zhruba stejně veliké kousky +-, dát do osolené studené vody a dát pokličku. Až se začnou vařit klokotem, tak stáhnu sporák (max 6) z 6 na 2 a nechat vařit. Cca za 15-20 min vezmu vidličku a ochutnám...
    OPI
    OPI --- ---
    MAR_TINA: a zkoušela si je dát až do vroucí vody? já třeba když vařím zelňačku a brambory na kostičky přidávám neuvařené až nakonec tak jsou takové jiné - lepší
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: tak vařím taky. Někdy se moučnatí, někdy ne. Tím, že brambory kupuju a nemám vždycky stejné, jsem to doteď přičítala rozdílům mezi odrůdami
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: takhle to dělám taky. Jenže od začátku s pokličkou.
    Jeslti není problém v tom. Je tam skleněná poklička, jakmile vidím var, stáhnu, aby ot neuteklo a vařím velmi mírně a pod plně zavřenou poklicí.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Velikostne, tak at jsou stejne velke kousky. Male nechavam, stredni na pul, velke na ctvrtky...

    A pry by se mel davat kmin, ktery neni je. Kvuli chuti ale i kvuli nejake reakci s cimsik jedovatym... ...ale davam malokdy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MAR_TINA: Dam brambory do hrnce, zaliju studenou vodou, osolim a privedu k strednimu varu. Nekdy dam poklicku, tak at nepeni. Varim dle vpichu nozem. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KASUMI: jako brambory vařené ve slupce jsou řešení, ale občas bych ráda dobrý loupaný předem. (Nerada loupu horký).
    Ale když neloupané nakrájám na 1/4 a vařím na páře, na řezu mi mouční taky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    musi byt oloupany? ona ta slupka dost pomaha imho chuti..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám problém, jmenuje se brambory. Při vaření často zmouční. Minulý roky jsme to házeli na špatný počasí při růstu atd. , ale letos byla sklizeň dokonalá.
    Jak vaříte oloupané brambory ve vodě? Ale prosím přesný postup typu do horké / studneé vody, s pokličkou /bez atd.
    Jo, Martina neumí uvařit brambory :(((
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KOC256: šťastný to člověk :) (bez ironie)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GEISHA: Nepouzivam soc. site krom nyxu a nelezu do “joke” auditek. Pardon...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KASUMI: Ne. Nebo nerozumim.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOC256: Joke?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vypijete? Ja kouli jim a tu vodu vylivam :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Co děláte s tou bílou koulí, když vypijete mozzarellu? :-)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    BAAL:
    ja ten syr davam jeste na panvicce kdyz dodelavam druhou stranu, pak se pekne roztece... :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Neni cas na nic, tak jedu burgery na 100 zpusobu:-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jídlo na zahradě. Grilovaná kotleta, klobásy bez špatných věcí a mexická pánev.







    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    ACIDQA: Něco podobnýho dělám k večeři, na domácím opečeným chlebu.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam