• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENEVIEVE: jak konkrétně pracuješ s tou ricottou? To zní nejlíp.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SARAJ: my dáváme ricottu a je to hodně dobrý.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SAMOUT:
    KOCHANSKA_CH:
    Hej, diky obema! Otestuju oboje, zni to dobre:)
    Hlavne ne mouku a mliko.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Nevím, zda je to to pravé, ale orestuju cibulu, zaliju trochou vývaru, rozehřeju v tom mascarpone a rozmixuju. Hustotu reguluju množstvím mascarpone/vývaru.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SARAJ: U lasagni me napada nastrouhana mozzarela.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mam dotaz, nemam rada besamel, ale mam velmi rada musaku a lasagne, napada vas, cim besamel nahradit?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Teď je v Brně bouřka, ale po mé celodopolední přípravě jsme stihli na zahradě ugrilovat tříchodové menu. Asi naposled. I když - už jsme se svařákem pekli na grilu kaštany aj na sněhu v lednu.
    Za inspiraci na předkrm děkuji Iluzi - kozí sýr se sušenou švestkou v sušené šunce. Se salátem z čerstvé řepy a výhonků, co mi rostou na okně.
    Hlavní jídlo tvořily steaky ze svíčkové z Vysočiny - farma Marek, Častonín a pštrosí maso z nedaleké Doubravice. Hlavní příloha bylo lečo, plus grilovaná mrkev s bramborou a česneková omáčka z domácího jogurtu.
    Za dezert se přestrojil oštiepok s brusinkovou zavařeninou obohacenou sušenýma brusinkama. Tvar moc neudržel. :-)







    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MAR_TINA: Lajk za fraktály!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dneska večeřím fraktály.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Marinovana treska taky dobra


    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    ACIDQA: s testovinama!! ano! :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Teleci gulas

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ke sklence tramínu jsem upekla lososa s blanšírovaným mangoldem a křupavou dýní s česnekem. Vykrájená žebra z lupenů mangoldu mi bylo hanba vyhodit, tak jsem je na másle s česnekem, po oblanšírování, zpracovala taky.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MAR_TINA: prosim jak si přesně upravila tu spagetovou dýni? Upekla?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    APRILMOUSE: hm! to vypadá jako plán na víkend :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Fotka vcelku bídná, ale vařila jsem to poprvé a fakt teda přesně ta podzimní dobrota, co jeden chce :D dýňové rizoto (s cottage, protože ho byl zbytek a tak :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nashromáždila jsem už v mrazáku dostatek odkrojených špic z panenské svíčkové na "čínu".

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Špagetová dýně, cuketové špagety, hambáč a lutenica od bulharské babičky (ne mojí, ale za to pravé).

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Bramborovo-mangoldové pyré s kuřecím prsem.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak jsem mu dal se dvema skelety sest hodin na cca 80 a je super. Nejvic jsem se inspiroval u LUCIASHECK tak diky, protoze to pomohlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam