• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    MONROE: To jsem ještě nepil. Raději si dám normální ovoce.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Jeste se vase zeptam na oblibeny smoothie a nebudu otravovat. :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONROE: já jsem čuně, ale když mám chuť na sladké, ohřeju mlíko s kakaovým práškem a šplíchancem umělého sladidla a rozmixuju pěničem mlíka. S nějakým přírodním sirupem to asi bude míň rakovinotvorný :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Hovezi krk, ciganska omacka, tarhona. Recept, ktery byl inspiraci je zde
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: prostě jen kakaový prášek holandského typu rozmíchám v mléce a šup s tím do mikrovlnky. Nesladím, takže nic víc nedávám.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Na nedelni zahrati poradne palive kruti curri

    FAITH
    FAITH --- ---
    MONROE: Opraz si nasucho len kakao, daj tam potom tu vodu a asi az potom ten cakankovy sirup a mlieko. Alebo to skus uplne bez cakankoveho sirupu, ci ti to bude chutit neosladene. Pretoze i mlieko samo o sebe ma nejaku sladkost v sebe.
    MONROE
    MONROE --- ---
    FAITH: Diky, ja misto cukru davam cekankovy sirup. To je asi blbost, ze?
    FAITH
    FAITH --- ---
    MONROE: kakaovy prasok s cukrom nasucho "oprazis" v kastrolku, musi sa to miesat, ked to zacina karamelizovat, tak tam pridas trochu vody, nechas jemne prevarit a rozpustit a nasledne prilejes mlieko a ohrievas podla toho, ako to chces mat teple. V byte to krasne voni kakaom. Skusala som to aj bez cukru, len tak nasucho oprazit kakao a tiez to bolo dobre.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Trosku ot a asi blba otazka..

    Ale jak delate kakao?
    Vyrostla jsem jen na granku a to neni to, co bych uplne chtela, diky. :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Obalit to v proteinu mě napadlo poprvé, používala jsem lupinovou mouku, je taky hladce mletá. Řízky byly vepřové, ale šlo by to použít na cokoli, jen to tolik nedrží, tak se s tím musí manipulovat opatrněji.

    MOODYCAT: O zeleninu se postaral pan Braun - hrubší planžeta struhadla.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: S tim celerem a mrkvi se nejak krajis nozem anebo na to mas nejakej bazmek?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ooo děkuji, nenapadlo mě v protejnovem prásku obalovat, bude dobrý i hraskovy? Ata tvá strouhanka to je tedy něco, to musím zkusit. S jakým masem toto nejlépe kombinovat nebo i se zeleninou?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ILLUZE: bez obav bych použila tvaroh
    . ;)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BAAL: mají i bezlepkove dortíky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Jako první vrstvu jsem zkusila slunečnicový protein, protože je jemný, pak vejce se solí a smetanou a "strouhanku" tvoří směs mandlové mouky, mletých kešu a lahůdkového droždí ve vyrovnaném poměru. Bezlepkový panýrung (jak tomu říkala babička) je často problém na řízku udržet, takže je peču s máslem v troubě.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KOCHANSKA_CH: V čem obaluješ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nedělní šnicl už v sobotu, s celerovým salátem s mrkvou.
    Polívka zeleninová s blanšírovanýma kapustama.
    Kolorováno. Vlastně rozmazáno.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: Hele, to by šlo, ten mám! Děkuji :)
    Jdu upéct tu dýni.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Čím by bylo možné nahradit riccotu, prosím?
    To je snad jediný z měkkých sýrů, co tu nemám ,-(
    Vyrazila jsem pro ni a dorazila domů skleróza s Mascarpone :-/
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: a ještě u Martiňáka! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam