• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Totok zrovna je rozsýpací hovězí po burgundsku z CrockPotu, ale aj tak jsou ty porce masa uvnitř růžový, i když úplně udělaný. Ale neumučený maso doma milujme oba, takže minutkové úpravy jsou časté. Ono taky oproti dobám předchozím se dá obstarat maso na toto vhodné. Už se u řezníka neprodávají jen vysloužilé dojnice a telecí jen pod pultem. :-)

    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SAMOUT: nejdřív měla rodinu, sous-vide mašinku až potom :) ale vidím v tom samá pozitiva a sociální jistoty...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: děkuji za recept ,-)
    na fígl, jak ty noky kroutit, jsem samozřejmě přišla až u toho pátého copu z pěti

    tak s kuřecími srdíčky

    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SAMOUT: Taky si někdy říkám... :) Ale nejstarší potomek už umí sám uvařit čtyři jídla, ti zbylí alespoň ochotně škrábou brambory, myčku vyklízejí bez řečí, takže si je zatím nechám.
    AMANT
    AMANT --- ---
    BONEMINA: klasicky normalizacni traumatko. maso vzdy well done a pro jistotu pridat 10 minut.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BONEMINA: A takovou divnou rodinu / bandu spolubydlicu sis poridila proc :-)?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SAMOUT: Je to měkký a růžový, takže pro zbytek rodiny podezřelý, doteď znali hovězí jen jako hnědou hmotu, buď rozsýpací nebo podrážkovou. Buď si časem přivyknou i na tuhle verzi masa, nebo nepřivyknou a budu mít hody sama.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BONEMINA: Co je na tom divnyho?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MAR_TINA: Googlím a vypadá to, že by mohlo být. Já děkuju rovnou a sousedce se zmíním :)

    Před pár dny jsem si pořídila sous-vide mašinku a hraju si. Roštěná. Akorát se ukázalo, že jsem u nás doma jediná, která je ochotná "to divný maso" jíst, takže celá kilová roštěnka tu zbyla jen pro mě. Třetinu jsem snědla jen tak, bez příloh. Zbytek čeká v lednici.

    WRKB
    WRKB --- ---
    MUTHA: To se mi líbí, jak pečeš maso přímo na tom roštu s tím, že odkapávadlo (pekáč) je fakticky až dole. Pěkně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BONEMINA: malináč?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUCIASHECK: Jo! Fuji, ach to je jablko. Galou ani pink lady nepohrdnu. Zbytek holt do kolace a a strudlu, tam se s korenim vsechno ztrati.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MAR_TINA: Smiřické, letní hrachůvky, a teď na podzim takové ty malé červené od sousedky, co mají růžový vnitřek, voní za dva rohy a ona netuší, co to je, protože "to už tu rostlo, když jsme zahradu kupovali".
    BAAL
    BAAL --- ---
    MUTHA: Yes! Muzu u tebe bydlet?:D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: už rozumím tomu, proč se občas blbě shání a ještě jsou hrozně drahý! :-O (a teda zatraceně dobrý)
    FAITH
    FAITH --- ---
    MAR_TINA: No jak by som to.... najlepsie su tie cervene jablka v polovicke zahrady u jazierka
    Skratka odrodu neviem.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Porad buckovy obdobi. 3h pecenej bucek, zatim jeden z nejlepsich receptu, zelenina na masle, brambory
    Three-hour pork belly recipe - BBC Good Food
    https://www.bbcgoodfood.com/recipes/three-hour-pork-belly

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: jenže "Jabloň Pink Lady nedostanete nikde koupit. Je to australská odrůda licenčně chráněná. Na množení je extra licence, na výsadbu sadu je samostatná licence a na prodej ovoce další licence. " kurvy křivý hamižný, sorry
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    LUCIASHECK: Jsi muj clovek! Ze sladkych jde jeste Pink Lady, ale nesmi prezrat.
    S2FI
    S2FI --- ---
    VSICHNIMAME: pokud nemas z ruky, tak zkus fama Tismice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam