• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SLASTE: Nene, já jedu podle katolického kaledářa a dnes je Svátek všech svatých. Památku zesnulých slavíme zítra, helouvin je zavlečený anglosaský zvyk, který ignoruju. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Saláty nebo čerstvou zeleninu k jídlu mám ráda celoročně. Docela se v tom shodnu s šéfem Polreichem, že v jídle mám ráda různé chutě a textury plus něco svěžesti. Ideálně přidat i něco zeleniny kvašené. Neshodnu se v tom, ovšem, s mužem. Často sní nejdřív salát, aby to měl za sebou a pak teprve obědvá. :-)
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    jako jidlo normal, ale...cerny bradavice, umucenej cesnek, mrtva brokolice.... to jako, ze je ten juesej helouvin? )))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hnáty z farmářského kuřete pečené nad zeleninnou s křupací kůžou. Ty černý bradavice jsou česnek, trochu umučenej už. Podáváno s mrtvou brokolicí ze včerejška a smaženýma kolečkama z domácích batátů s česnekem.
    K tomu trochu živé zeleniny a Tramín ze Sovína.



    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CMLKA: To budu asi stejnej typ, syrovou zeleninu jim jenom protoze se to musi, kdyz uz, tak uvarena do mrtva.
    “Brokolici varime jen dve minuty, aby zustala zelena a krupava” - NE, zelenina ma bejt MRTVA.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CMLKA: Mám období, kdy salát nemůžu ani vidět ,-) Většinou v zimě do února, je na mne studený pro dané roční období. Teď je ještě relativně teplo :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ILLUZE: Jasny, ja se zeleninou problem nemam, grilovana, pecena, polivky vsechno v pohode, ale ty salaty mi proste nejak moc nejdou a takhle v zime uz vubec...ale podle ayurvedy jsem nejakej ten typ, co by syrovou zeleninu ani moc nemel, tak si rikam, ze je mozna muj pocit spravnej a nemela bych se do toho nutit...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CMLKA: Přes jaro jsem nakynula, je to otravné se s kily tahat, tak teď kombinuji LC s klasikou. Ale jak to kombinuji s tepelně upravovaným jídlem, fakt mi to chutná .-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak delas dynovy pernik prosim? Mam pocit, ze to by taky byla varianta, ve ktere by pritel dyni uvital...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ILLUZE: Obdivuji, ze mas v tomhle obdobi chut na salat...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kuřecí vývar.
    S domácími nudlemi ze semoliny - taková blbůstka a jakou udělala u nás doma radost, včetně tchýně.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Něco z poslední doby. Omlouvám se za velikost, foceno mobilem.
    Pórkovokuřecí salát.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MIDORI: Miluji kapustu (rozsekanou) na večeři zapečenou s Mozzarellou a česnekem, na to rajčata nebo papriku.

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tam semnou prej lidi aspon netloustnou :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: A není tě do letadla škoda? :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BERUSKA_CA: Už jsem se tě ptala, jestli u tebe můžu bydlet? :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hovězí Čína s velmi pálivou paprikou a fraktaleskem.

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Sneky s vanilkovym kremem, recept z Pradobrot... Pulka zahucela jeste tepla ke snidani.



    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Karbose zde
    Meatballs Easy Recipe (How to Prepare) – Gordon Ramsay
    http://www.youtube.com/watch?v=cuq1k82gQWI
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MIDORI:
    Gordon Ramsay Beef meatballs with orecchiette, kale and pine nuts
    http://www.youtube.com/watch?v=ApRPpoDbYvU
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chvilu pauza od dyně, tak jsme dnes měli k objedu i jiný barvy.
    Muž dyňu moc nemusí, ale dýňovej perník do něj padá bez odporu. On si ho teda vytuní jahodovou marmeládou a šlehačkou. :-)



    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MIDORI: dělame ji taky na mozeček, jako květák.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Podzim, všechno je oranžové, jen káva a moje duše černé.
    Dýňová pomazánka, paprika hamik (podařilo se jí vypěstovat) a buchta od mámy.

    FAITH
    FAITH --- ---
    WRKB: Slovensko - byvale Horne Uhorsko, takze je to mozne :) Tie kuchyne sa vazne prelinaju.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIDORI: kapustové zelí s bramborem!
    dělala vždycky babička, jako přílohu k pečenému masu/opečené klobáse, postup zhruba tento: https://www.toprecepty.cz/recept/28231-kapusta-od-babicky/ ale u nás se nedává česnek.
    WRKB
    WRKB --- ---
    FAITH: to je maďarský recept, ne? Můj kámoš, Maďar, mi kdysi říkal, že dělají právě takovéto "kaše"/přívarky ze všeho možného.

    Jinak tu kapustu stačí třeba orestovat na másle a lehce pridusit a podávat jako přílohu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MIDORI: delam ji jen tak jako na panvi na masle s cesnekem jako zeleninu prilohovou :-) a nebo polevka Caldo verde, ta je u nas top! https://fresh.iprima.cz/kapustova-polevka-caldo-verde
    FAITH
    FAITH --- ---
    MIDORI: kel = kapusta
    Kelový prívarok s hovädzím mäsom a pretlakom kvôli farbe
    https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/kelovy-privarok-hovadzim-masom-pretlakom-kvoli-farbe

    Milujem kelovy privarok s hovadzim masom, recept je nahodne najdeny. Hovadzie v nom mam radsej na kocky ako na platky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam