• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chvilu pauza od dyně, tak jsme dnes měli k objedu i jiný barvy.
    Muž dyňu moc nemusí, ale dýňovej perník do něj padá bez odporu. On si ho teda vytuní jahodovou marmeládou a šlehačkou. :-)



    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MIDORI: dělame ji taky na mozeček, jako květák.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Podzim, všechno je oranžové, jen káva a moje duše černé.
    Dýňová pomazánka, paprika hamik (podařilo se jí vypěstovat) a buchta od mámy.

    FAITH
    FAITH --- ---
    WRKB: Slovensko - byvale Horne Uhorsko, takze je to mozne :) Tie kuchyne sa vazne prelinaju.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIDORI: kapustové zelí s bramborem!
    dělala vždycky babička, jako přílohu k pečenému masu/opečené klobáse, postup zhruba tento: https://www.toprecepty.cz/recept/28231-kapusta-od-babicky/ ale u nás se nedává česnek.
    WRKB
    WRKB --- ---
    FAITH: to je maďarský recept, ne? Můj kámoš, Maďar, mi kdysi říkal, že dělají právě takovéto "kaše"/přívarky ze všeho možného.

    Jinak tu kapustu stačí třeba orestovat na másle a lehce pridusit a podávat jako přílohu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MIDORI: delam ji jen tak jako na panvi na masle s cesnekem jako zeleninu prilohovou :-) a nebo polevka Caldo verde, ta je u nas top! https://fresh.iprima.cz/kapustova-polevka-caldo-verde
    FAITH
    FAITH --- ---
    MIDORI: kel = kapusta
    Kelový prívarok s hovädzím mäsom a pretlakom kvôli farbe
    https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/kelovy-privarok-hovadzim-masom-pretlakom-kvoli-farbe

    Milujem kelovy privarok s hovadzim masom, recept je nahodne najdeny. Hovadzie v nom mam radsej na kocky ako na platky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nevite, co by se dalo uvarit z kapusty, krome polivky a karbanantku? Zbyla mi vetsi ctvrtka
    BAAL
    BAAL --- ---
    DEVIL: rad bych, ale kdyz jsem sel kolem vcera narazil jsem na letak sorry vsechno je pryc sli jsme domu a dnes uz meli jen toto:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAAL: tak to sis moc nenalozil... tos mel dat este treba nakej ovocnej kosicek, chodskej kolac, indiany a puncak treba, abych videl jak to tam maj. vis co, rukavici vysrat hroudy odpalovanyho testa na vetrnik a pak vyslehat napln a cukrovou polevu...to umim ja taky. ale srat se doma s ovocnym kosickem nebo puncakem ci vetrnikem... jak rika geisha '...my ass' :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    MAR_TINA: Tak jo no:-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL: tak to rozbal!
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: Ehm ehm:-)

    WRKB
    WRKB --- ---
    LUCIASHECK: přesně
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BUNDA: Nekaž mu to, to by pak nemohl rikat, ze makosti jako fusky a nebude si to kurvit :-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LUCIASHECK: přesně trocha octa kostím jen prospěje a na chuť není jeho přítomost znát.
    WRKB
    WRKB --- ---
    LUCIASHECK: Možná jo, každopádně vývaru si vařím litry a mrazím si ho do foroty. Táhnu ho třeba přes noc, takže kosti jsou vyvařený jak fusky a já jsem happy.

    ILLUZE: Luciasheck dává do vývaru ocet občas a v rozumném množství.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    WRKB: Ocet v rozumnem mnozstvi to samozrejme nijak nekurvi, ocet pomuze vice narusit kosti a tudiz lepe vyvarit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: nedávám ocet nikdy (ani mě to nenapadlo) ale nevařím vnitřnosti. Akorát kosti a maso.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam