• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    WRKB
    WRKB --- ---
    Peču krkovici přímo na tom roštu v troubě. Fotit to nebudu, moje trouba je nemytá jak čertova tlama, ale zatím to vypadá velmi ok... Jo a včera jsem si udělal vepřovej vývar s trochou octa :-))))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BONEMINA: Jo, to jsem taky našla. Dík.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Dá se to nastrouhat a svařit na hnědý sirup.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já řeším, co s cukrovou řepou, co mi byla dovezena. Řepánky kvůli bezlepku dělat nebudu. Ale našla jsem recept na buchtu z pyré z pečené bulvy, tak spáchám něco podobného, jak minule ten dýňovej perník. JInak nevím - prý to mám dát morčatům. Nemám morčata!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Darovat do ZOO? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CMLKA:
    TESSS: ten je dobrý, mám ještě nějaké z loňska, dost sladké, letos zkusím ochutit jinak.
    TESSS
    TESSS --- ---
    CMLKA: ja ti nevim, manžel to ma rad. Ja jsem neutralni :) Skolni jidelna vyrobila spoustu traumat
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TESSS: myslis tu nocni muru skolni jidelny? Cekas broskev nebo neco podobnyho a kousnes do dyne....
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANABEL_LEE: taky nevím jestli tady nebo vedle proběhly dýňové lívanečky - kdybych měla přebytky dýní, zkusím.
    TESSS
    TESSS --- ---
    MAR_TINA: kompot
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: sprsky nejedla bych. ze spagetovek jsou dobre placicky :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A teda máslové a špagetové si střežím, ty veleobludy rozdávám.
    Asi je to Nice a Maďarská modrá přikřížená bůhvíčím.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: v mrazáku mám 20 kg broskví, tam se 20 kg pyré už nevejde :))

    Asi budeme pomalu odjídat na různé způsoby a podarovávat kolemjdoucí. Navíc podezírám otce, že vysadil semínka z loňských a obří vroubkované koule jsou nejedlé semínkaté sprsklé.

    A zbytek shnije.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: babča dělá jakýsi dýňový mošt. Dává tam krom dýně taky citron, ananasovou štávu a šest set kilo cukru. S rozumným množstvím cukru by to bylo i dobrý :D Dává to v pet lahvích do mrazáku a pak vytahuje na Vánoce a tak podobně :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: ale zalezi jake mas dyne, na co jsou vic vhodne
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: pomalu shnijou... ehm, mam na mysli, chutney jako jsi delala, ale dynove, pak taky naporcovat,upect, vydlabat pyre, rozdelit do porci a zmrazit na zimu. Z toho pyre muzes delat kolac, nebo treba dynove noky (podobne jako bramborove knedliky ale misto brambor das dyni a pristrouhnes parmazan), nebo polevky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    prosím vás, co se dělá s dýněma, když jich máte tak... 60-100 kg odhadem?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    APRILMOUSE: dobrej tip....
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    CMLKA: jinak já si hážu stogramovky dýnovýho pyré, když zbyde, do mrazáku a vcelku pravidelně dělám tyhle sušenky, jsou vynikající, chutnají trošku podobně jako lotusky :) https://lemondefleuri.blog/2018/09/12/dynove-maslove-susenky/
    KATIA
    KATIA --- ---
    CMLKA: dýňovou klasickou taky moc nemusím, ale mám ji ráda s kokosovým mlékem a docela mi sedla i mexická - recept proběhl i tady: https://paleosnadno.cz/recept/mexicka-dynova-polevka/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam