• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Krém: z žampionů okrájím nohy, klobouky čtvrtím či půlím dle velikosti. S cibulí podusím nohy, klobouky dám vařit do vývaru. Část vývaru rozmixuju s pořádnou dávkou mascarpone a zaliju tím dusící se věci a vařím. Až hmota změkne, tyčákem rozmixuju poprvé, nechám chvíli vařit a mixuju podruhé. Doliju zbytkem vývaru a pak tam hrknu povařené žampiony s vývarem, který od nich chytl barvu. Používám ty hnědé. Solila jsem houbovou solí, co jsem si dovezla z Rakouska a nastrouhala trochu muškátového ořechu.

    Pyré: květák vařený v páře hodně domrtva pošťouchám, zaliju horkou smetanou a promixuju. Ovoněno muškátovým ořechem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Snídaně...



    KOC256
    KOC256 --- ---
    Cuketkovo kuře. Vypadá lépe než v dubnu :)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    jak děláš krém a jak pyré? :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jemný žampionový krém (chlapova oblíbená) a sekaná s květákovým pyré a osmaženou šalotkou, salát.



    WRKB
    WRKB --- ---
    Datle, ořechy a kakao, pracovní název Honzovo dobro 2.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Na Bayerce je balkánský obchod:
    Trimoncium | Balkánské speciality
    https://www.trimoncium.cz/
    WRKB
    WRKB --- ---
    A na Jana Masaryka je taky greekshop. A Milady Horákové snad taky.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Jako eshopy dobrý, ale ta Praha je právě teď taková méně dostupná než obvykle :-D ale jo, popátrám řecké obchody v Brně. A třeba mi vyjde ta služebka do řecka, kam mám jet v červnu (ha ha).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GENEVIEVE: v greek market na novodvorsky
    (V prodejne ma vetsi vyber nez na eshopu)

    Řecké kalamon olivy bez pecek 220g OLIVE FRESH - Greek market - to nejlepší z Řecka
    https://www.greekmarket.cz/olivy/recke-kalamon-olivy-bez-pecek-220g-olive-fresh/
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GENEVIEVE: V řeckém krámě u Jana Masaryka, ale to ti v Brně nepomůže. ;)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    A zase ottolenghi - duseny sepie s paprikama

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GENEVIEVE: Ve wine foodu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GENEVIEVE:
    zkoušel jsem různé (levné i drahé; plechovky, sáčky, sklenice) a na stejně dobé jaké jsem jedl ve Španělsku jsem nenarazil :(
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Mám takový dotaz... kde sháníte dobré olivy? My jsme si v létě přivezli (jenom) dvě sklenice naprosto skvělých oliv a teď už nemůžeme takový ty v pytlíku ani vidět. Jsou to klasický olivy, spíš menší, nedělený na černý a zelený, takový trochu mix, prostě jak jim to spadlo ze stromu. A mají naprosto skvělou chuť. Ale nikdy jsem po něčem takovém v Čechách nepátrala.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: jo a este koukam,ze s tim clovek musi zacit asi 4 dny pred obedem :D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ja treba kimchi moc nemusim, desne mi to smrdi a moc to pali, jinak kvaseny veci mam rada....


    MUTHA: hmm to vypada dobre, akorat z toho popisu to svazani asi nedam :)
    FAITH
    FAITH --- ---
    MOODYCAT: Je to teda palive, niekedy az moc palive.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Jestli zvládáš zelí, tak by kimči nemuselo být problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam