• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: A já si dovolím nesouhlasit. :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SARAJ: Ja si dovolim nevyzadanou radu: vejce do majonezy musi byt pokojove teploty, jinak je hmota tekuta.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    VSICHNIMAME: Něco chybělo, něco přebejvalo... Takže to vlastně ve finále vůbec nebyla kulajda :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: dekuju:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Celer bulvu nastrouhám a blanšíruju, nastrouhám syrová jabka, přikrájím řapíkatý celer a šalotku, nasekám ořechy, spařím žampiony. Přimíchám čerstvě emulgovanou majonézu, když je třeba, dochutím ještě pepřem a citronem.
    Majonéza: 200 ml oleje, vejce, lžička hořčice, sůl, pepř, čekankový sirup a citonová šťáva. V úzké nádobě pomalu zvedat tyčák.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja delas ten salat, sim?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    VSICHNIMAME: tjn ty nebyly
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DEVIL: na kulajdu tam chyběly houby, ne?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Batátová polívka s opečenou šunkou, slunečnicí a chilli.
    Zbytek drůbežího masa s celerovým salátem s jablky, ořechy a žampiony.



    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALVATOR: babicka varila (rip babi) ubp. univerzalni bilou polivku, co byla trochu nakysla. na stul pak byly kondimenty: vareny brambory, vareny vejce, krajenej kopr, krajeny nakladany okurky, rajskej protlak a pazitka.
    no a podle nalady sis umichal cos chtel. koprovou/okurkovou/rajskou/kulajdu. kdyby tam byl losos...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEVIL:



    No, jestli je pro tebe shoda v pár ingrediencích dost na to něco takovýho tvrdit...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALVATOR: imho kulajda s lososem..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Lohikeitto. Moc dobrá věc. V zásadě podle https://recepty.cuketka.cz/lohikeitto/

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GENEVIEVE: mu hack: od doby, co mame krasny novy talire, tak musim rict, ze i kdyz to tam nahazim, tak to nejak vzdycky vypada dobre :))
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    GENEVIEVE: kdyz uz u toho vareni travis takovyho casu, servirovani je pak otazka par vterin.. proste staci nekydnout tu omacku pres cely maso a nenasrat k tomu tu cocku tolik.) osobne bych dal cocku trochu dal ke kraji talire, trosku min, v uhlenejsim tvaru, aby se moc niceho nedotykala, na druhou stranu talire maso a omacku mezi a trosku pres maso klidne. skoda, uplne to vidim, jak to ma vypadat.)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    LOJZEE: jakože co koukáme na Final Table (což je naprosto boží pořad na Netflixu) tak nad platingem více přemýšlíme, ale většinou máme prostě hlad :-D
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    GENEVIEVE: uz to chapu.. nedivim se, ze to neumite naservirovat, kdyz chodite na ukulele :D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    LOJZEE: on to byl trochu smutný večer. Chtěli jsme dělat hovězí s thajsou bazalkou, ale neměli jsme tu bazalku :-D takže teda uděláme toho sumečka. No a zároveň to vyšlo, jako každé úterý, tak, že jsme dovařili deset minut před začátkem online lekce ukulele. Takže jsme to během patnácti minut zbodli a já přišla pozdě. Ale bylo to výborný a máme ještě jeden filet, takže musíme vymyslet, co s ním :-)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    GENEVIEVE: celkem lahudkovy jidlo, skoda to takhle kydnout na talir
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Jihoafrický sumeček s citronovo mandarinkovou omáčkou s chilli a cibulkou, k tomu čočka beluga s kari, česnekem, cibulí a zázvorem.

    Bylo to skvělý, ale ta omáčka trochu převážila nad rybákem...


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam