• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Jo, moc ráda vzpomínám na pobyt na Samotě Adelheid.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: je to tam velmi malebné :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Hospůdka v Orličkách. Hmm, no zasnila jsem se. :-D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: hele nejsem schopna určit, který z toho byly z ředkve, ale dohromady je hodnotím jako výborný celek :)

    JInak to je takový vaření zatím jen na oko, já nemám žádný zkušenosti s hromadným provozem :) Šla jsem tam hlavně kvůli těm kámošům, je s nima hrozna legrace a tak :) Je to malinká hospůdka v Orlických horách a jede se tam vše domácí, od rohlíků, buchet po všechno, takže to jsou zatím spíš takový rámcový úkoly jako "Je potřeba udělat lokše z kila brambor, rohlíky z kila mouky a tenhle velkej hrnec zelňačky" :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Krásný hranoly! Jak dopadly ty z ředkve, nejsou gumový? Přeci jen má míň škrobu asi.
    Jé, ty budeš vařit pro lidi!
    Mě chcou, ať vedu školní kuchyň v Břeclavi. :-D Tak to asi né.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Ani u nás se před zeleninou neuteče :D puboš chtěl americký brambory, tak jsem si řekla... že hranolky jsou jako brambory a když už hranolky, tak zeleninový, že jo :D /mrkev, ředkev, petržel, celer a kousínek brambory - prý - týjo, 10 kousků brambory, nerozmazluješ nás? :D - kejvla jsem kámošce, že jí budu 2x týdně vařit v hospodě pro cyklisty na horách, takže středy musím obědvat fakt mírně, neb mě čeká celý odpoledne ochutnávání a megadobrot :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: tak to jsem omylem trefila, protože jsme měla syrové středně velké nakladačky. ale používáme je na salát.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: Pisou tam okurka nakladacka, ale podle me myslej syrovou nakladacku, jinak by napsali, jak nakladana ma byt (kwaszone/kiszone/małosolne).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    V létě nikdo před zelení neuteče. Ne u mne.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALVATOR: dík. Mám tam salatovou, zrovna jedna byla akorát.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: Ale patří tam salátová. Litevci to dělaj jako šaltibarščiai a rozhodně ne s nakládačkou. Ale individuálním úpravám se samozřejmě meze nekladou :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: nakladacku, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: tenhle https://www.kwestiasmaku.com/przepis/chlodnik-litewski
    z translatoru nebylo jasné, kterou okurku, ale příště bych tam dala kyselou.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: nadherne vypada!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: ano.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: chlodnik?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOCHANSKA_CH: at ti manzel poridi takovou tu flambovaci lampu a tou poradne poflambuj to bylinkovy maslo, aby se rozpustilo na ten platek hoveziho!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: A kde ze to tu Adelu teda mame hledat :-)?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Grilovaná vepřová a hovězí svíčková, klobása a bramborový salát. Dezert je jablko s čekankovým sirupem a skořicí pečené v alobalu.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam