• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    WERKA
    WERKA --- ---
    MIST: Já to do teď řešila tak, že jsem dělala lečo bez vajec. Tphle KOCHANSKA_CH: je bezva nápad.
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: moc pekny a diky za inspiraci, jak elegantne naservirovat leco. Proc mi to nenapadlo driv, udelat volske oko extra?!
    Po vmichani vajicka do zakladu se to neda nijak slusne upravit. Vypada to vzdycky, jak kdyz uz to nekdo predtim jedl a vratil. Tvoje verze je velice vzhledna!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jídlo, prosté, leč chutné. Lečo.

    DEFILA
    DEFILA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jj, už čekám na dobu, kdy budu moct dělat jen bramborové hase, bude to hned hotové a budu mít klid:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Zasranej blahobyt, že? :-D
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    pečené přední vepřové koleno s křenem a spoustou nakládané zeleniny:)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: no je to lesklejsi, jak ten sos vic na vsem ulpiva. no ale nehrot to jako, dyt to nemusi bejt jak amarouny. takhle je to imho okej. dulezita je chut. cim vic se to skrobi, tim vic to musis jeste dochutit, pze skrob s vodou 'pozerou' tu stavajici chut omacky, kterou kazdej dycky piluje pred prilitim skrobovy vody
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Bucek :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: ještě jsou rezervy, pořád se bojím tolika lžic škrobu.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Bokem si na přepuštěném či normálním másle podus lišky, nakrájenou cibuli zarestuj s čerstvým tymiánem, zalej trochou bílého vína, nech zredukovat přidej smetanu nebo pro větší hustotu omáčky mascarpone, provař a rozmixuj. Zalij tím houby a ještě provař, aby se chutě spojily, případně dosol a tak.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dnes jsem koupil nějakou paštiku s čerstvým nesušeným zeleným pepřem. To je opravdu pochoutka. Chutná to jako zelený pepř, ale není to tak výrazné, je to i lehounce sladké. Konzistence malého čerstvého hrášku. Fakt mě to dostalo.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    nemáte tu někdo recept na osvědčenou liškovou omáčku? moje pokusy jsou buď moc smetanové nebo moc kulajda:) nějak se mi nedaří chytnout tu verzi mezi, kde by vynikla chuť lišek
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Halušky à la ukrainienne (houby, smetana, kopr). Vlevo ten samý recept ale ve verzi z roku 1933.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: o lzici vic treba
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: vic skrobu je cca kolik?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: ty nemas v aute minichladak a klimu?.D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARAJ: dej vědět v zimě ,-)
    vzhledem k zákopům kolem Prahy to riskovat s převozem raději nebudu
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Mělo to být jídlo na dva dny, ale vypadá to, že se zítra budu muset zařídit stejně jinak :D Mńam!

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SAMOUT: nahodim rodicum, ja mam blizs Konevku;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SARAJ: Reznik v OC Krakov v Troji (vedle vlezu do Billy) miva taky moc fajn zebra, navic z buckovyho konce (ktery ja vyrazne radsi).
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Mala reklama, spravcova da vedet, popr smaznu.. Praha. Zebraaaaa:D

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: vypada to hezky, ale mela bys krajet vic najemno zejmena to maso a dat vic skrobu, je to malo slizky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam