• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MIST: Kdyz delas podle Kucharky pro dceru, tak to i s vejcem vypada sexy :).
    MIST
    MIST --- ---
    WERKA: vsak ja taky, bez zamichaneho vejce to vypada lip. Proto jsem tu uzasem klepla hlavou o stul, ze mi takova jednoducha vec nikdy nenapadla :D
    WERKA
    WERKA --- ---
    MIST: Já to do teď řešila tak, že jsem dělala lečo bez vajec. Tphle KOCHANSKA_CH: je bezva nápad.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát s krevetami na mandarince a česneku.

    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Bramboračka s houbami. Rostou ale dnes tedy žádná sláva..

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Díky! Když jsem si dala práci s loupáním rajčat, tak jsem z toho nechtěla udělat šlichtu s rozmíchaným vejcem. :-)
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: moc pekny a diky za inspiraci, jak elegantne naservirovat leco. Proc mi to nenapadlo driv, udelat volske oko extra?!
    Po vmichani vajicka do zakladu se to neda nijak slusne upravit. Vypada to vzdycky, jak kdyz uz to nekdo predtim jedl a vratil. Tvoje verze je velice vzhledna!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krémová polévka z žampionů a lišek. Krůtí guláš, kvašáky chcou ještě den, dva a budou akorát.


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jídlo, prosté, leč chutné. Lečo.

    DEFILA
    DEFILA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jj, už čekám na dobu, kdy budu moct dělat jen bramborové hase, bude to hned hotové a budu mít klid:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Zasranej blahobyt, že? :-D
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    pečené přední vepřové koleno s křenem a spoustou nakládané zeleniny:)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: no je to lesklejsi, jak ten sos vic na vsem ulpiva. no ale nehrot to jako, dyt to nemusi bejt jak amarouny. takhle je to imho okej. dulezita je chut. cim vic se to skrobi, tim vic to musis jeste dochutit, pze skrob s vodou 'pozerou' tu stavajici chut omacky, kterou kazdej dycky piluje pred prilitim skrobovy vody
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Bucek :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: ještě jsou rezervy, pořád se bojím tolika lžic škrobu.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Bokem si na přepuštěném či normálním másle podus lišky, nakrájenou cibuli zarestuj s čerstvým tymiánem, zalej trochou bílého vína, nech zredukovat přidej smetanu nebo pro větší hustotu omáčky mascarpone, provař a rozmixuj. Zalij tím houby a ještě provař, aby se chutě spojily, případně dosol a tak.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Dnes jsem koupil nějakou paštiku s čerstvým nesušeným zeleným pepřem. To je opravdu pochoutka. Chutná to jako zelený pepř, ale není to tak výrazné, je to i lehounce sladké. Konzistence malého čerstvého hrášku. Fakt mě to dostalo.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    nemáte tu někdo recept na osvědčenou liškovou omáčku? moje pokusy jsou buď moc smetanové nebo moc kulajda:) nějak se mi nedaří chytnout tu verzi mezi, kde by vynikla chuť lišek
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Halušky à la ukrainienne (houby, smetana, kopr). Vlevo ten samý recept ale ve verzi z roku 1933.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: o lzici vic treba
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DEVIL: vic skrobu je cca kolik?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam