• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: Teď peču převážně bez rozkvasu, páč výška, tlak, teplota, rosný bod :-)

    Akorát mám pocit, že tohle hlášení bude znát asi jenom ID FAT, aniž bych se ho chtěla nějak dotknout ;-)
    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: Vypadá skvěle a asi tak i chutná. Až někdy upečeš, asi bych Tě měl potkat.
    😉😘
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jestli to je moc velké, předem se omlouvám.
    Ale mám fakt radost - kdo peče z kvásku v létě, obzvlášť v tomhle střídavém počasí, ví ,-)



    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mrkev, mango, byliny, krevety na zazvoru a cesneku.

    Dnesni domaci vecere ;) (foceno tradicne za tmy)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včerejší večeře - rohlíky, potřené česnekem, plněné serranem a sýrem. Vystydnout nestihly.


    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PRAASHEK: v míse se smíchám ideálně drátěnou ruční metlou (robot to moc načechrává):
    250 g tučného nebo polotučného měkkého tvarohu
    2 celá vejce
    lžička moučkového cukru
    2-3 lžíce mléka
    špetka soli
    a nakonec 8 vrchovatých lžic dětské krupičky

    poměry surovin lze měnit, nám vyhovuje tohle.

    do hrnce s vodou se dá pařák, na něj vyskládá pečící papír a na to nalije těsto.
    pod pokličkou s evaří v páře 30-40 minut dle velikosti dna hrnce.
    jí se teplý s vychlazeným kompotem
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MAR_TINA: jak děláš ten tvarohový nákyp?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když přijedeš z cyklovýletu a chceš sníst všechno. Dvakrát.
    Divná věc je tvarohový nákyp, jí se to s mandarinkama z plechovky a ne jinak.

    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MAR_TINA: jak se, prosím, dělají cuketove koule?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Candát, nové brambory a cuketové koule.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Poslední domácí jídlo před pár dny hospodské stravy. Kuřecí prsa s omáčkou z modrého sýra, šalvěje a zeleného pepře.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - halibut v lupinové krustě s tím, co lednice vydala.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    OPI: Moje nejoblibenejsi leco, jsem rada, ze chutna :).
    OPI
    OPI --- ---
    MOODYCAT: mňaaam dik za tip od pondělka co jsem to tu viděla jsem na to měla chuť a včera uvařila..chlap mi na začátku když slyšel lečo řekl že to asi jíst nebude, jen že to ochutná (já věděla že mu chutnat bude jen on si to pamatoval asi jen od jeho matky co neumí vařit a ze školy :) a ještě včera večer mi sežral porci co jsem měla nachystanou do práce :D po studenu prý ještě lepší
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    podle me to v cesku budou prodavat minimalne za dvojnasobek, za co sem to koupil. coz je imho nesmysl
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    REGIS: asi jako se da dosahnout stejnejch vysledku v jinejch asi i levnejsich multicookerech... tak zvaz co za xindl si vybrat
    REGIS
    REGIS --- ---
    DEVIL: Shit, nevěděl jsem, že něco takového existuje. Už vím, co si budu přát na narozeniny. Děkuji.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: ja si misto pomalyho hrnce koupil https://www.canadiantire.ca/en/pdp/ninja-foodi-pressure-cooker-with-air-fryer-6-5-qt-0439570p.html byl v akci jen za 200 dolaru a je to mega. ma to i funkci pomalyho hrnce a je to fakt super. ja mam rad indicky jidlo a to je bomba. ma to neprilnavej povrch, takze nahazis hnedit cibuli cesnek zazvor, pak tam das maso na gril, zavres a das air crisp, pak vodendas mrizku a hodis to do zakladu, nebo mas tuzsi maso, tak das na 5 minut pressure cook, no fakt hele plotnu sem nezap od ty doby. volsky voka v tom normalne s minimem masla udelas, uplne vyjedou ven z ty misky bez odporu. cikn wings das na 5 minut pressure cook, slejes pak vyvar, obalis v mouce/skrobu, posprejujes olejem a udelas air crisp do krupava. nahazis zbytky masa s se zbytkama zelenin a korenim, zalejes vodou, zapnes na 15 minut pressure cook a vyvar mas hotovej. no hele je to fakt mocnej vynalez. hlavne ta neprilnava nadoba...to je 100x lepsi nez klasickej papinak.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Hm, nam ho minulej tejden vypli na 3 dny, na pristi odstavku si uz ten hrnec koupime...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Krásný to máš!
    BAAL
    BAAL --- ---
    Na tyden vypnuty plyn, takze krome studenych sprch to znamena varit jen v pomalem hrnci a troube, takze nejake veprove 15hodin pri 90 stupnich.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam