• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: ja si misto pomalyho hrnce koupil https://www.canadiantire.ca/en/pdp/ninja-foodi-pressure-cooker-with-air-fryer-6-5-qt-0439570p.html byl v akci jen za 200 dolaru a je to mega. ma to i funkci pomalyho hrnce a je to fakt super. ja mam rad indicky jidlo a to je bomba. ma to neprilnavej povrch, takze nahazis hnedit cibuli cesnek zazvor, pak tam das maso na gril, zavres a das air crisp, pak vodendas mrizku a hodis to do zakladu, nebo mas tuzsi maso, tak das na 5 minut pressure cook, no fakt hele plotnu sem nezap od ty doby. volsky voka v tom normalne s minimem masla udelas, uplne vyjedou ven z ty misky bez odporu. cikn wings das na 5 minut pressure cook, slejes pak vyvar, obalis v mouce/skrobu, posprejujes olejem a udelas air crisp do krupava. nahazis zbytky masa s se zbytkama zelenin a korenim, zalejes vodou, zapnes na 15 minut pressure cook a vyvar mas hotovej. no hele je to fakt mocnej vynalez. hlavne ta neprilnava nadoba...to je 100x lepsi nez klasickej papinak.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Hm, nam ho minulej tejden vypli na 3 dny, na pristi odstavku si uz ten hrnec koupime...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BAAL: Krásný to máš!
    BAAL
    BAAL --- ---
    Na tyden vypnuty plyn, takze krome studenych sprch to znamena varit jen v pomalem hrnci a troube, takze nejake veprove 15hodin pri 90 stupnich.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MIST: Kdyz delas podle Kucharky pro dceru, tak to i s vejcem vypada sexy :).
    N_I
    N_I --- ---
    uzený panenka od nováka, praktika chleba jak jinak, med. citron, olivac, pepr sul, mix salat

    lehci obed z minuleho tydne

    MIST
    MIST --- ---
    WERKA: vsak ja taky, bez zamichaneho vejce to vypada lip. Proto jsem tu uzasem klepla hlavou o stul, ze mi takova jednoducha vec nikdy nenapadla :D
    WERKA
    WERKA --- ---
    MIST: Já to do teď řešila tak, že jsem dělala lečo bez vajec. Tphle KOCHANSKA_CH: je bezva nápad.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát s krevetami na mandarince a česneku.

    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Bramboračka s houbami. Rostou ale dnes tedy žádná sláva..

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Díky! Když jsem si dala práci s loupáním rajčat, tak jsem z toho nechtěla udělat šlichtu s rozmíchaným vejcem. :-)
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: moc pekny a diky za inspiraci, jak elegantne naservirovat leco. Proc mi to nenapadlo driv, udelat volske oko extra?!
    Po vmichani vajicka do zakladu se to neda nijak slusne upravit. Vypada to vzdycky, jak kdyz uz to nekdo predtim jedl a vratil. Tvoje verze je velice vzhledna!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krémová polévka z žampionů a lišek. Krůtí guláš, kvašáky chcou ještě den, dva a budou akorát.


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jídlo, prosté, leč chutné. Lečo.

    DEFILA
    DEFILA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jj, už čekám na dobu, kdy budu moct dělat jen bramborové hase, bude to hned hotové a budu mít klid:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Zasranej blahobyt, že? :-D
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    pečené přední vepřové koleno s křenem a spoustou nakládané zeleniny:)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: no je to lesklejsi, jak ten sos vic na vsem ulpiva. no ale nehrot to jako, dyt to nemusi bejt jak amarouny. takhle je to imho okej. dulezita je chut. cim vic se to skrobi, tim vic to musis jeste dochutit, pze skrob s vodou 'pozerou' tu stavajici chut omacky, kterou kazdej dycky piluje pred prilitim skrobovy vody
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Bucek :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: ještě jsou rezervy, pořád se bojím tolika lžic škrobu.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Bokem si na přepuštěném či normálním másle podus lišky, nakrájenou cibuli zarestuj s čerstvým tymiánem, zalej trochou bílého vína, nech zredukovat přidej smetanu nebo pro větší hustotu omáčky mascarpone, provař a rozmixuj. Zalij tím houby a ještě provař, aby se chutě spojily, případně dosol a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam