úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
ACIDQA
---
---
14:11:11 30.8.2021
2 odpovědi
+1
AIJA
: můj problém není, že bych ji nedokázala vhodně uchovat na měsíce nouze. Moje obtíž je, že už na ní do další dýňové sklizně nebudu mít chuť. :)
AIJA
---
---
13:22:51 30.8.2021
1 odpověď
+1
ACIDQA
:
Příště ji ještě horkou nalij do zavařovaček, nech vychladnout dnem vzhůru. Vydrží mnohem déle a nezabírá místo v mrazáku.
ACIDQA
---
---
20:23:29 29.8.2021
JAJITA
: protoze to pak akorat vyhodim a stejne to nesnim
KOCHANSKA_CH
---
---
19:15:22 29.8.2021
+2
Žádnou dyňu jsem nesázela a nějak mi hokkaiodo samo vyrostlo. :-)
SAMOUT
---
---
19:13:21 29.8.2021
TRISSIE
: OK, zas jsem o chlup chytrejsi.
TRISSIE
---
---
19:12:57 29.8.2021
1 odpověď
SAMOUT
: nene, šopňa (u nás na Hané se teda říkalo "šopa") je kůlna, třeba na úschovu nářadí nebo podobných věcí.
MAR_TINA
---
---
17:44:39 29.8.2021
+6
Odpolední verze s lučinou česnekem a estragonem. Estragonu dávám trošku, je velmi aromatický.
SAMOUT
---
---
17:43:14 29.8.2021
1 odpověď
JAJITA
: Spíž?
MAR_TINA
---
---
17:41:00 29.8.2021
MAR_TINA
: jde to i na sladko, s medem a ořechy. Moc dobré to je.
JAJITA
---
---
17:34:45 29.8.2021
2 odpovědi
MAR_TINA
: No počkej, vím, že bydlíš v RD, máte...jak se česky řekne šopňa?
Nám, co žijem v bytech, ta dýně tak dlouho nevydrží a tak holt mrazím ;-)
MAR_TINA
---
---
17:15:51 29.8.2021
1 odpověď
+2
ANDREJKA
: pečenou dýni rozmačkám vidličkou a smíchám s nějakým tvarohem nebo měkkým sýrem. Dochutím čímkoliv, kmín, česnek, pepř, sůl, bylinky...
MAR_TINA
---
---
17:14:19 29.8.2021
1 odpověď
+1
JAJITA
: protože za ty tři čtyři měsíce, co drží uskladněná hromada dýní jich je akorát dost. :D
ILLUZE
---
---
16:42:04 29.8.2021
+7
ACIDQA
: Hele, já takhle na základě tvého receptu na dýňové noky zavařila pár sklenic dýňového pyré. Přišlo pak v zimě k dobru i k drůbežímu masu a do rizota ,-)
ANDREJKA
---
---
15:09:36 29.8.2021
1 odpověď
MAR_TINA
: jak delas pomazanku?
KAIAFOX
---
---
15:09:08 29.8.2021
+4
ACIDQA
: Pošlu ti svoje syny (3 a 5,5r). Posledně jsem uvařila 3litry s tím, že zbyde na další den a oni to normálně sežrali celý (já měla jen dva talíře).
JAJITA
---
---
14:08:17 29.8.2021
+1
FAT
: Jo aha, nedošlo mi, že ne všichni mají v práci ze všeho nejvíc mrazáků ;-)
Navíc hokkaido dýni miluju, takže syslím na horší časy :-D
FAT
---
---
13:49:56 29.8.2021
1 odpověď
+1
JAJITA
: Já mám mrazák naprásknutý, takže jsem rád, když občas něco ujím a vejde se mi tam další. A dýni beru jako vyloženě sezónní záležitost. Tak dvakrát, třikrát za sezónu.
😉
JAJITA
---
---
13:37:40 29.8.2021
3 odpovědi
ACIDQA
:
FAT
: Proč tu dýní nezamrazíte před zpracováním?
V zimě jsem ráda, že vytahuju z mrazáku tu pyré, tu kousky ;-)
FAT
---
---
12:28:55 29.8.2021
1 odpověď
ACIDQA
: Já včera něco podobného. Jen asi 4,5 litru. Dneska k obědu, do dvou zavařovaček pro mladé a mně zbyla tak porce a půl. Ale je to spíš taková řidší dýňová kaše...
😉
ACIDQA
---
---
11:28:41 29.8.2021
+15
MAR_TINA
: jj, už jsem se na tohle téma dneska vyjádřila vedle :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam