• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Ja nevim, co me tolik pritahuje na estetice citronu. Mam je i na stole v mise, bohuzel docela rychle zhnusnou. Mozna bych je mela prestrikat nejakym lakem :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: moje se kolébaly roky a osololila jsem je tak, že kdyby nedošly, kolébaly by se dodnes. Asi 3 roky, nic se nekazilo, ochucovadlo to bylo hustý.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: A pak jsem tady ja s “nalozim citrony, protoze se mi libi, jak se kolibaj v tom nalevu” :D.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    asi jo no. syty hladovemu neveri, visjak.
    me treba kimchi taky chutna, ale nez celou tu pixlu snim, tak vetsinou uz je dost rizna a dam ji dosmrdet do kompostu..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    vubec to neprotezujte. pokud nejste vyprahly beduini, co mate plnou prdel citroniku na pisceny zahrade a tak je musite nejak preservovat, aby vam neshnily pred ocima, tak se na to vydlabnete. ja sem je ani nepouzil, protoze mi shnily, pri vyrobe...a ziju! (sem z toho trochu 'salty', protoze se to prej kazdymu povede a me ne), ale geisha ma pravdu. malokdy to pouzijete, pokud k tomu nebudete pristupovat jako 'no kdyz uz to mam, tak to tam jebnu'.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jelikož celkem často dělám tažín nebo polévku z červené čočky… tak tam je celkem užiju. Na nějakou rybu jsem je nacpal asi taky.
    I tak jsem ale nějaký vyhazoval, protože jsem jich naložil prostě moc. :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    SALVATOR: super je to nasekat do varene ryze.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MOODYCAT: No, je to dobrý všude tam, kam bys dávala citron, ale je to pak tak nějak citrónovější, nebo jak to popsat :-). Už sem to dával i do zálivky na salát, do guacamole...
    Jen je potřeba myslet na to, že sou fakt hodně slaný a jídlo nesolit před jejich přidáním. Tu rybu sem nesolil vůbec a ten citron s česnekem nakonec bohatě stačil.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SALVATOR: Mne se ty nalozeny citrony vzdycky strasne ibily v Maroku, ale pak jsme nekde (mozna tady) cetla, jak to vlastne neni moc k nicemu dobry, ale asi to reevaluuju :).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Takový trochu co dům dal. Mořskej vlk, na něm osmahutná směs česneku a nakládanejch citronů, kadeřávek na cibuli a česneku, pórek a brambory hádám poznáte. Doporučuju naložit si ty citrony, je to skvělá věc, ať už na rybu, do mexickejch, nebo arabskejch jídel.

    N_I
    N_I --- ---
    první povánoční domácí bu-cha, nebudu ale už dávat do marinády cibul..ble ble...

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Makovky :) první pokus, těsto kynuté přes noc v lednici, ale teda luxus! :) jsou nadýchané jak croissanty a vpašovala jsem dovnitř i čokoládu :)

    VALOR
    VALOR --- ---
    MOODYCAT: jj inspiraci v UK pro tu mojí krkovičku mám. Dával jsem si to v Hastings v hospodě u moře, akorát s bramborovou kaší. Akorát to na talíři na té tvojí fotce nevypadá moc lákavě. I když je fakt, že to co jsem fotil já není žádný velký vaření. Někdy má člověk čas vařit celý den a upeče si celou kamerunskou ovci na ohni a jindy je čas jen na rychlovku na pánvi z toho co dům dal. :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky jsem dusila. :-) Rozpadací daněk mnoho hodin tažený v CrockPotu na cibuli dvou barev a portském víně. Mrkvové hranolky, dýňové chipsy s česnekem, brusinky.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak ten pupek. Středně pomalu dušený v litině. S cibulkama (růžová cibule) a mrkví.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    VALOR: Pripomnelo

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zastávám názor, že na palačinku lze dát cokoli.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jednoduše, jsem sama doma. Grilovaná kuřecí játra a barvy.

    VALOR
    VALOR --- ---
    MAR_TINA: já bych to udělal pomalu po Burgundsku s vínem, bramborem, mrkví, houbama, česnekem, cibulí a provencálským kořením.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám velký krásný hovězí pupek vcelku.
    Máte nějaký nápad na něco nejspíš pomalu dělaného měkkého s omáčkou. (jo, z části steak bude)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam