• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    VALOR
    VALOR --- ---
    MAR_TINA: já bych to udělal pomalu po Burgundsku s vínem, bramborem, mrkví, houbama, česnekem, cibulí a provencálským kořením.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám velký krásný hovězí pupek vcelku.
    Máte nějaký nápad na něco nejspíš pomalu dělaného měkkého s omáčkou. (jo, z části steak bude)
    VALOR
    VALOR --- ---
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Poprve jsem zkousel pizzu. Testo polotovar. Sugo domácí…

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MALA_MISIA: tak nejak podle tohohle :-) poloviční dávka je plnej plech http://moncafeblog.blogspot.com/2016/10/kynute-rohlicky-s-makem.html?m=1
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    APRILMOUSE: Vypadaj skvele. Hodis recept prosim? Diky!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Celozrnne plněné rohlicky s makem :-) přijde na kafe kamoska, co ma dneska narozeniny, tak at máme neco dobreho :-)

    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Normalni recka moussaka

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Rudá je barva naše.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Trhaná krůtí spodní noha z vývaru "na paprice". Omáčka je ze syrových paprik, cibule a smetany, vytuněná ajvarem a trochou harissy. Podáváno s mandlovým knedlíkem.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pred podavanim na taliri nasekanej kopr navrch, jsem zapomnel. Zdena daval snitlik.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pouze zbytek, my meli hroznej hlad. Losos a la Zdena - do pekacku naplatkovat citron, na nej filet z lososa kuzi doku, osolit a opeprit (i ty citrony naspod), do kastrulku maslo, na nem zpenit cesnek, pridat citronovou stavu a lzici medu, nechat zkamosit, napatlat na lososa, do trouby na 190 cca 15 minut, nebo proste dokud to neni hotovy. Priloha dle chuti, u nas velmi tlusta a nedietni brkase. Naprosto milionovy.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Mě teda těsto na quiche/křehké nechutná z žádné mouky, tak jestli nebude problém spíš tohoto rázu.
    MEI
    MEI --- ---
    GEISHA: Podle Pradobrot jsem parkrat zkoušela a vůbec nam to nechutnalo. Může být problém v tom, že používám celozrnou mouku? Zkoušela jsem pšenici, žito a pšenice žito pade na pade a prostě to chutná jako upečená mouka smíchaná s máslem a vodou.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí vývar s vaječným svítkem s kořenovou zeleninou a špenátem.
    Páteční ryba - mořský vlk na kmíně, teplý salát ze spálených paprik.

    MEI
    MEI --- ---
    GEISHA: Podle jakého receptu děláš těsto na quiche?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boloňské ragú, "inertní" nudle, špenát.
    Výslužka z udírny si zasloužila hrachovou kaši podle pana Cuketky.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Měla jsem děsnou chut na fazole :D tak jsem si je udělala na pikantno se zeleninou :)

    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    KAIAFOX: Taky bych se nechala informacne obohatit
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: luxus!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALVATOR: Batátovo čedarové noky jsou dobré, ale vcelku pracné, nedělám je často. Ale vyrobila jsem je na Silvestra k dušenému jelenovi.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam