• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DEVIL: Ten má dobrý recepty, sleduju často :).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: tak udelej schalvne podle foodwishes a pouzij tu tvoji mouku. https://foodwishes.blogspot.com/2012/01/banana-bread-thats-okay-to-make-early.html dej jen 60g cukru
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DEVIL: je to strasne hutny a mokry… a chybi cukr. Mozna by to banan navic vyresil… nebo vic medu/cukru

    Mozna dam jeste jeden pokus, proptoze co s tou moukou, co mi zbyla, zejo

    Ve finale na tom byl nejlepsi ten vechni banan, kterej jsem pak poblemcala citronem s cukrem, a to jak se vsaklo, tak bylo asi to nejlepsi, co tahle divna buchta prozatim nabidla

    O dalsim pokusu vas tady poinformuju :))
    WERKA
    WERKA --- ---
    Já jsem před časem dělala tenhle s arašídovým máslem http://www.pradobroty.cz/2016/04/bananovy-chlebicek-s-arasidovym-maslem.html . Chutnal mi hodně a kolegyně si na něj braly recept, takže předpokládám, že chutnal i jim
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KID_MCHUTT: Tvar urcite ovlivnuje chut :). U me je zabavnost velkej faktor u jidla :).
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MOODYCAT: ten fancy tvar taky ovlivňuje chuť :) ale teda banánový chlebíček jsem opravdu dobrý jedl snad dvakrát - jednou se povedl exkolegyni a jednou byl podobný tomu, co říká SALVATOR
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    My kdysi dělávali podle receptu, kdy se těsně po vytažení z trouby propíchal špejlí a polil javorovým syrupem. To byla moc dobrá věc. Jakej byl druhej den nevím, nikdy nezbylo.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FRENNET: Ja jsem zkousela ruzny recepty, ale proste je to takova horsi babovka, coz je taky jen obycejna buchta, ale ve fancy tvaru. Banan bread nema ani ten fancy tvar.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ACIDQA: me pride, ze v tom banana chlebu je malo bananu. ja kdyz sem ho pekl, tak sem rozklechtaval skoro 3 banany do toho testa. mozna je naka zmena v ty spaldo mouce, ktera je asi hutna a proto je to pak nepozivatelny. ja delal ale podle chef johna z allrecipes a byl dobrej i par dni po. takovej spravne mazlavej. akorat sem tam daval jen 60g cukru namisto asi 150 a furt to bylo dost sladky. mouka vzdy klasicka ap/hladka
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GEISHA: ten se tam dava nejak povinne ci co? Ja zo vzdy delala bez bananu navrchu. Mam asi stejnej recept jak Moody, bo to bylo fakt o nicem.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KATIA: Ale furt je to obycejna buchta o nicem, "nic" tam neni, je to proste testo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MOODYCAT: to bude chyba receptu, banabread mám ráda právě proto, že je krásně vláčný ;-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FRENNET: Me banana bread taky nebere, proste sucha buchta o nicem, stejne to musis do neceho namacet, aby to bylo trochu zabavny…
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ACIDQA: mati ma uzasny pristup!
    ACIDQA: jsme ve stejne skupine. Pekla jsem ho asi dvakrat a dvakrat ho nikdo nechtel ani prvni den.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: to, at si kazdej chvali, co se mu zachce i ted klidne :)
    Ja ten chleba uz znova pect urcite nebudu ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA: Ovsem to je ocenenihodny coming out, do ted tu vsichni svoje fozky jen chvalili, a nepovedeny pokusy nechavali v tajnosti .-))).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ACIDQA: tak ten chleba je druhej den docela hnusnej! :)) mamka to ochutnala a pravila: “neurazi te, kdyz to vyplivnu?” :))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GEISHA: ted to prijde, protoze ho asi kazdy dela jinak… :)) ja dam varit cca 3 deci plnotucneho (farmarskyho ideal) mlika s vanilkovym luskem (rozpulim a nechavam jak zrnicka, tak lusk), stahnu na nulu a necham cca 10 minut (nebo klidne v lednicce pres noc). Pak pridam 1-2 polevkove lzice cukru a cca 2-3 polevkove lzice krupicky a varim do zhoustnuti… (minimalne a poctive alespon 5 minut, aby se krupice provarila) odstavim na balkon, mezitim vysleham jednu tucnou smetanu, vyndam z kase lusk a pak zastudena opatrne zasleham dohromady a necham do druheho dne v lednicce. Nekdy tam navic prsknu jeste tvaroh.

    Mozna bude potreba dosladit, ja moc necukruju, protoze jsem tlusta. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMOUT: mražený jarní hrášek, přelitý horkou vodou a pak zchlazený zcela ztrácí svoji sílu.
    Tyhle tvargle jsou z lidlu, nepáchnou, nemají sílu českých, používám je jako sýr bez tuku. Pravým se neblíží.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Jako verim, ze je to moc dobry, ale po kombu hraskovy pomazanky a tech tvargli bysme asi museli elou noc vetrat, i ted v zime :-).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMOUT: ano.
    a v hrncích vývar s knedlíčky a nudle do něj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam