• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: ja rohliky nezeru ani nikdy moc nezral, protoze sou zravy a da se jich pozrit kybl. takze se mi po nich nestejska. ale spousta lidem jo no... jednou sem je teda doma delal, protoze sem dostal chut z nakyho receptu a mel sem doma cerstve vyskvareny sadlo, ale abych je tu kupoval, to nejsem padlej na hlavu. ale chleba sumava, na ten se dycky tesim jak malej jarda. ale je to samo o alternaci. kdyz sem si v praci pek sumavu ob den tak me taky pak zacla srat a prestal sem. ted mam vzdycky par platku v mrazaku a kdyz mam chut, tak si dam.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: KAIAFOX: jen pro jistotu, nemam nic proti cizokrajnýmu pečivu, naopak.
    ale prostě ti to co teď máš za nudnej standard, začne chybět.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: kličovy slovo je podobny.
    po měsících na arabskym jidle (a francouszkejch bagetách) jsem se těšil na českej chleba nebo rohlik a kus salámu jako malý dítě. A lidi co se střídali na turnusech vozili z čech hlavně ten chleba. a šunku :D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MOODYCAT: A kolikrát chuťově zajímavější.. no hele, teta se strejdou taky v emigraci jenom řešili, kde a jak koupit český jídlo/ingredience, nakonec se po 35 letech vrátili.. no comment.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    DEVIL: Husty, ten stesk po ceskym tukovym rohliku musi bejt masivni. Pritom vsude koupit snad dost podobny bily veci.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sous vide válečky z vepřové kýty, tuřínový salát s jogurtovou zálivkou.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: jj to zerou krajani, polaci, slovaci a ukrajinci. tady je jedna ceska, co si vzala nakyho rusaka nebo ukrajince, uz nevim a je doma na matersky a pece klasicky cesky tukovy rohliky a sumavu. docela ji to jde, ale pece to doma, takze je to mrdka, furt je vykoupena, uz znicila jednu troubu.. no ale udelala si klientelu a pres ni si lidi objednali tlacu
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: To varis pro krajany? Par severoamericanum jsem uz tlacenku ukazoval, panovala vzacna shoda, ze to je zradlo pro psy :-).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    a pred casem par libovejsich tlacenek. tady sou ve stadiu pred ztuhnutim...

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    stvoril sem ty ravioli. musel sem ale slejt tu stavu z kachny, jinak bych to nenaplnil. strojek od cinanu za 30 dolaru sice ruzne vrze a skripe, ale kovovy piliny v teste nikde nebyly. ze zbytku sem udelal fettuccini. naky susim, jedna davka de do lednice. ravioli jdou do lednice, abych zejtra zjistil, jestli sou plny vzduchu a budou ejakulovat ve vrouci vode.
    delal sem poprvy a myslim, ze kdyz budete delat, tak to kachni maso potrebuje bejt uplne na hadry, aby se nevzpouzelo pri delani ty kulicky. asi sem to mel udelat. tim padem bych lehce udelal uniformni kulicky a moh bych mrazit a pak plnit mrazeny i se spoustou zelirovany stavy. mozna to este zejtra zkusim.
    pasta vyroba testa obtiznost - 5/10 (pracny hneteni), testo ve strojku, jakmile udelate loop tak 2/10, vyroba fettuccine 2/10, vyroba ravioli 7/10, bordel kolem 9/10.
    v praci zejtra uvarim fettuccini z lednice s asparagusem co sem si dneska koupil ve sleve

    N_I
    N_I --- ---
    britský oběd

    :)

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem koupil v akci 40kg italsky double zero a ten mega pytel mam v predsini. u popelnic sem nasel takovy ty do sebe zapadajici odmerky a ted kdyz varim, tak chodim s tou odmerkou hrnku. hlavne se to z toho pytle tou odmerkou lip kyda. tak sem do misy z prace nakydal 3 hrnky a rozkydnul 4 bio vejce, ale byly tak malinky, ze sem nespojil vsechnu mouku, tak sem rozklep dalsi dve... pak sem si pustil herbieho a tezce hnetl. testo je vlacny a zraje v lednici. dneska sem upek kechnu, obral od kosti, ty svaril na vyvar v papinaku. stavu z kachny sem nalil do pullitru, nechal ztuhnout, oddelil kachni sadlo, pul stavy sem smichal s obranym masem. zejtra v cinskym strojku snad udelam platy pasty a do nich dam kachni smes. este premejslim, ze udelam kulicky z ty smesi a dam je zmrazit, aby mi pak pasta nepraskala az ji dam hotovou zmrazit. este uvidim jak moc budu linej
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Placky tentokrás s jarní pomazánkou (lučina a cibulka), zelím a grilovaným párečkem

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Kachna (resp. kachní prso) na pomerančích s rýží :-)

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Hrachová polévka, domácí kváskový špaldový chleba s žervé a klíčky

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: V zaoceansti a vase hrnky... Soustavu SI jsi uz zapomnel :-))))? Jinak zhruba to je jedno vejce / 100g mouky, ale dost zalezi na tom, jaka je mouka, nektera vic "pije".
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ILLUZE: oj! no tak ja sem si udelal testo od voka ze sesti vajec na 3 hrnky mouky. tak snad se mi to zejtra povede nejak strojkem zpracovat
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DEVIL: na 2 porce jsme měli 2 vejce a 2 pasterizované žloutky
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Závitky pořadové číslo milion.

    Akorát jsem dneska enoki a krevety udělala v tempuře a byl to dobrej nápad!

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ACIDQA: Dobre vedet, az budu zarizovat “big girl” bydleni, budu ji potrebovat :-D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LUCIASHECK: ja mam neco jako rosenthal/hutschenreuther uchylku… a umim tam zajimavou slevu ;)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ACIDQA: Ach, rosenthal thomas… moje vysnene “big girl” nadobi
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ANDREJKA: kaše je v talíři jamie oliver z řady waves, rizoto v českém thun (lea nebo všechno, co mám ráda ;)

    K tomu Thun jsem asi před rokem koupila sadu Thomas od Rosenthalu a skvěle se kombinuje, kdybys hledala…
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    ACIDQA: nádhera! odkud jsou ty hluboké talíře (oba)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam