• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: ale mám je dost křupavý a cuketový, já jím zeleninu takovou polosyrovou, ne moc zabitou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: málo kávy po ránu :D

    Do 5 minut na troše oleje (lepší sprej, strašně nasákají olejem) a pak zakápnu sojovkou a max minutu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Myslim jak dlouho je pripravujes na panvi :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: pořád. Pár let.

    Položím zelené tělo na prkýnko. Na levém konci (jsme pravák) držím levou rukou, pravou asi 4-6x hrábnu škrabkou, otočím tělo o 90 stupňů, 4-6x škrábnu, opakuju kolem dokola, případně ještě jednou. Mám hromadu nudlí všude kolem prkýnka a zbyde mi ten semínkovitý pěnovitý středový kvádr a pár cm levého konce. Mohu do něčeho nakrájet nebo vyhodím.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Jak dlouho delas cuketovy nudle? Uz jsem tady tohle tema jednou otvirala, ale mne se nikdy nepodarilo je udelat poradne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: v množství pro jednoho až dva je tenhle zázrak rychlejší než tahat nějaký stroj a pak ho mýt.

    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: diky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: vezmu oloupanou mrkev a neoloupanou cuketu a naškrábu nudle škrabkou na dělání nudlí (Joseph & Joseph). Osmažím na teflonu na troše oleje a na konci poleju lžící sojovky. Mrkev déle, cuketu přidám potom.
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: ty nudle jsi dělala jak? Nebo jsou koupeny?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pátek, plavání, málo času, chuť na rybu.
    Losos s balzamikem pečený v troubě a zeleninové nudle.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Do varné lázně šlo maso syrové. Přiznám se, že jsem zbaběle postupovala podle níže postovaného receptu, bo se s technologií teprve sžívám. :-)
    Když ho dělám pomalu v troubě nebo CrocPotu, nejdřív maso zatahuju.
    Sous vide recepty - Sous vide roastbeef
    https://www.sousviderecepty.cz/recipe/sous-vide-roastbeef/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ten roastbeef pred sousvidovanim zatahnes na panvi, nebo tam jde uplne syrovej?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jsem si v práci uvařila svačinu :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Svařím nálev - voda, xylitol (nebo cukr), sůl, pepř, hřebíček, hořčičné semeno a bzenecký bílý vinný ocet. Nakrájenou červenou cibulu zaliju horkým nálevem, vychladnutou sklenicu prdnu do lednice, stačí tomu i dva dny.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOCHANSKA_CH: vypada to nadherne! Mohu jen poprosit, jak delas tu cibuli?

    Dekuji.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sous vide roastbeef, chřest, tatarka, řepa a nakládaná cibule.

    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    GEISHA: Maso smažíš na pánvi a pak vyskládáš na plech se vším a dáš zapéct?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes jsme, konečně, zahájili vaření venku.
    Předkrm - grilovaný hermelím s balsamico redukcí.
    Hlavní role - grilované maso a zelenina, tzatziki.
    Dezert - sous vide ananas zavakuovaný s čekankovým "medem" a vanilkou, dokončený na grilu a zalitý rumovým sirupem v diabetickém provedení.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba proběhla venku, na ivančických Slavnostech chřestu. Nedosolený grilovaný kapr v plastu s lupením a skvělý salát s krevetama.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Candat. A v noci jsem dostala chut na brynzu, tak jsem v ni totalne utopila halusky. Hezky se mi pak umiralo.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pripadne rendang
    Beef Rendang Recipe - Pai's Kitchen | Malaysian / Indonesian Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=l76CNoIYFkQ&t=475s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam