• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Jo, použila jsem březový cukr xylitol.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: super, to vypadá schůdně.
    Kupuju si kvalitní půlcukrové toniky typu fentimas nebo dutchman, ale tohl eby mohlo být taky dobrý.
    Předpokládám, že tam místo cukru vrzneš něco jiného, já v klidu aspartam, ten snáším.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Inspirací mi byl fakt, že v místním LC bistru se pochlubili, že zvládli vyrobit svůj tonic bez cukru. Sem si řekla, že to dám taky. :-) (mmch Kinley už bezcukrový vyrábí, beru ho na Rohlíku, ale přec jen je to spíš chemka)
    Chinin jsem opatřila zde: https://www.naturway.cz/chinin-kura-rezana?v=1000-g
    Mají tam i kvalitní ibišek.
    Postupovala jsem podle tohoto receptu, z dvojité dávky. https://tchiboblog.cz/domaci-tonic/
    Největší opruz je strouhat kůru ze všech citrusů. Na Rohlíku jsem koupila bio kusy.
    Výsledek mi moc chutná, ředění tak půl na půl s vodou. A někdy aj s jalovcovou. Ale nesmí se toho vypít moc, pak bublá ve střevech. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Vylezu že zahrady a napíšu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jaks to vyrobila prosím? Potřebuju chinin, miluju tu chuť.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokus o domácí chininovo - citrusovou limonádu - tonic pro diabetika. V lahvi je koncentrát.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    jinak znam mi doporucovala tuhle kucharku. Nevim, jak je na tom s pomerem vege/klasika, ale da se s ni pry slusne pracovat. Navic se daji vsechny suroviny sehnat v soucasny dobe i v Cesku, tak by stala za prolistovani

    Everyday Harumi - Kurihara, Harumi - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/kucharky/20258061-everyday-harumi.html
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MEI: zkus si proklikat pro start tohle.

    Vegan/Vegetarian Adaptable Archives • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/tags/vegan-adaptable/

    Best Vegan Recipes • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/tags/vegan/
    MEI
    MEI --- ---
    NAGASAWA: Už dlouho se chci zeptat.

    Mate tip na (převážně) vege japonskou kuchařku?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Spicy Tonkotsu ramen s grilovanym lilkem. Zvráceně dobra kombinace.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BEBERA: to je ruzny, open doors :))
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Prakticky je to kralik na horcici, ale ve forme rolady

    // inspirace na chrest a hrasek s uzenym od Radka Davida https://www.facebook.com/photo?fbid=414535934015469&set=pcb.414536354015427

    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    SAMOUT: Jestli někdo může rozbořit zásady gastronomie a v nemilosrdném crockpotu je přetavit v novou kvalitu, tak je to právě Kočanská! 🖤🖤🖤
    MEI
    MEI --- ---
    BEBERA: Evidentně dva.

    Mě to tak skandální nepřijde. Jste nikdy nebyli na snídani v hotelu? :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ACIDQA: a kolik vás na to prosím je?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: zitra napisu ;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GEISHA: tak ono, co se nesni se da proste do lednicky a zmizi to pak v prubehu dne :)) ja mam rada, kdyz si u me kazdej vybere, co ma zrovna chut :))
    KURE
    KURE --- ---
    ACIDQA: takhle nějak si predstavuju rajskou zahradu.
    Nebyly by nějaký podrobnosti k té ambrosii ve skle?
    Aby to mohl zkusit i relativně zrucnej orangutan?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: ty krupicove dezerty jsou blaho
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    ACIDQA: ♥♥
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Variace na bublaninu je podle ty mlady holky, co vyhrala masterchefa. Davala ho na Facebook a pouziva tam pul na pul hladkou mouku s mandlovou. Pridava navic jogurt a tvaroh. Je to super. Mam rada ne moc sladky vlhky buchty s tvarohem. Tahle to splnuje.

    Dezert ve skle jsou svareny visne s jahodama na dne a pak smichana krupicova kase s vanilkou a tvarohem a vyslehanou smetanou. To mam taky rada.

    Snidane velka. Jdu ven!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam