• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbytky z grilu a zapečený lilek. Po přepasírování hmoty na gaspacho zbylo dost "sušiny", která se dá dále použít.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SALVATOR: Já to řešila tak, že si hlídám nabídky na FB skupině - paradoxně nejvíce dodavatelů máme ve vedlejší dědině (u Prahy) - ti mi pak leckdy také dali tip navíc, nebo jsem si to vzala přes ně.
    No a směnný obchod se sousedy ,-)

    Jako vím, je to komplikované a budujeme si vztahy už pár let. Ale nechtěla bych se právě dostat do podobné situace - padne zprostředkovatel a budeme v háji.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SALVATOR: bedynky od farmare, ale vyzaduje to platbu predem, vyzvedavat si to v urceny cas, jednou za sezonu sluzbu a neovlivnis, co v ni bude https://kpzinfo.cz/
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CMLKA: Co je KPZ v tomhle kontextu?
    MYRTHIE1: Díky oběma za tipy
    MYRTHIE1
    MYRTHIE1 --- ---
    SALVATOR: Na mě vyskakuje na Fb tohle https://m.facebook.com/187348827979687/ ale ještě jsem nezkoušela, takže nevím jaká je kvalita..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SALVATOR: mno to je smutny pribeh, ja resim pres leto zeleninu KPZ, ale to samozrejme je trochu neco jinyho a problem to neresi. PAk jsou freshbedynky, ale ty jsou tusim 100% bio a o dost drazsi. Jinak na Jirak se v 7 rano nemusi, treba v patek se tam da zajit uplne v pohode kdykoliv. Alternativa muze bejt Hala 22 v trznici, ve ctvrtek maj prodlouzenou dobu do 22
    BAAL
    BAAL --- ---
    Dnes jsem mel abstak po kynutem teste zase po case, tak jsem dal kynout dve misy jednu na langose a jednu na buchty s tvarohem:-) Buchty jsem delal poprve a po vzoru hospody u mateje jsem je po upeceni zalil vydatnou porci masla s rumem, tak doufam ze budou presne tak dobry

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALVATOR: Napadlo mě to.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jestli ti špatnou zkušenost se Scukem nemáš náhodou taky právě díky lokalitě lokalitě - jiný dodavatelé.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SALVATOR: Bedýnky Brno využívám. Což je ti k prdu.
    Se Scukem tak špatnou zkušenost teda nemám.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Potřeboval bych poradit. Rádi sme využívali Svět bedýnek, ale skončili. Zkoušeli sme jako alternativu Scuk, ale spokojený nejsme. Hnusná řepa, mrtvej žlutej a naprosto nepoužitelnej kopr, kapusta totálně prožraná vod breberek... Jako jo, vejce maj dobrý. Nevíte někdo o nějaký alternativě? Přičemž alternativa bohužel není farmářskej trh v sedum ráno na Jiřáku.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ISCH: nádhera!
    ISCH
    ISCH --- ---
    Marinovaný vejce, krevety a smažená rýže...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včerejší horký večer na zahradě.
    Gaspacho s okurkou, melounem, slaným sýrem a trochou chilli.
    Grilovaná vepřová panna, jelení hřbet a celerový salát.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ACIDQA: já na jahodový minule mrskla mascarpone, jako moc dobrý to bylo...
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: Na tohle jsem asi moc konzervativní, přitom všechny součásti jednotlivě mám moc ráda. Na meruňky jsem včera kydla zakysanou smetanu a dneska vločky a bílou Hollandii (takže mi to nepřišlo focení hodné)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Konečně houby! :) Sice ještě ne moje vlastní nasbírané, ale ségra se podělila o hřibovou nálož, tak jsem velmi spokojená :) Domácí tagliatelle s cuketou a hříbkovou omáčkou a kuřecími kousky :) a odteď budem zas žrát jen houby a cuketu, než přijde období dýní :D

    KCN2
    KCN2 --- ---
    z víkendu...pho ga a mušle na bílém víně.....

    1KA
    1KA --- ---
    Trochu se tady stydím, my vaříme vcelku pořad to same, ale s dětmi je to fajn :)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: diky za napad!
    To udelam taky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam