• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LEA1
    LEA1 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Zrovna je sezona, v makru mají filety ze sleďů za 217 kč/kg, naložíš dle vlastní chuti
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: i losos.

    MOODYCAT: A vcelku dobře, bez kostí a kůže chutnají všelijaké ty předpřipravené ryby z Lidlu (třeba obalené filety z tresky, jen dát do trouby) nebo z M&S.

    Jsem ubytovaná v místě, kde je v každém obědě a večeři v nabídce i ryba. Zatím mě nepřesvědčili, česká (zde česko-německá) kuchyně a ryby nejsou kamarádky.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: imho ne.
    Záleží teda co přesně myslíš tim "jako slaneček" a co s tim chceš dělat.
    protože opravdovej slaneček (k dostání v ruskejch speciálkach) je celá ryba v kýblu https://www.rajdelikates.cz/2494-slanecek-malosol-1kg?mwg_rnd=5662315

    Pak jsou k dostání sleďový filety, ze kterejch se motaj uzly, ty se prodávaj s kůži, protože se to s tou kůží i jí :)
    (na Rujáně se takovej kyselej sleď s kůží dává do housky jako street food je to moc dobrý, jen si to musíš hlídat aby ti to nesežral racek. https://frankkoebsch.wordpress.com/2009/06/28/malen-in-warnemunde/attachment/140704/ )

    Daj se koupit sleďový kousky ty jsou pravděpodobně bez kůže: https://www.morskeprodukty.cz/produkt/sledove-filety-kousky-v-oleji-sled-pod-kozichem/?mwg_rnd=5088841

    a nebo prostě rybu viz: KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Filety nebo steaky z větších ryb bývají v rybích prodejnách bez kůže, třeba mořský ďas, tuňák, mečoun, treska...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SAMOUT: co doporucujes pouzit, kdyz nemam dceru?? ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kdyz si vygooglim slanecky, nachazi mi to samy ryby s kuzi, coz nemam nervy to loupat. Rada bych jedla vic ryb, ale sehnat neco bez kuze se mi moc nedari. Existuje neco jako slanecek bez kuze?
    REONA
    REONA --- ---
    BAAL: S vařenými brambory, cibulí a za studena lisovaným slunečnicovým olejem!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    XCIDER: V MAKRU nakupujem cca jednou za čtvrt roku a nenarazila jsem na ně.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Došlo k nedorozumění, coby diabetik jsem chtěla sledě naložit bez cukru. Zavináča seženu aj v Šalingradu.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KOCHANSKA_CH: Makro tam mate, ne? V tom prazskem kupuju sledove filety pravidelne...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    BAAL: Snist na chlebu s maslem.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KOCHANSKA_CH: Fakt? Ja ho tam-v rybarne u nove brany videla a i koupila. Nalozeny v kyblu se slanou ci jakou vodou.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BAAL: za tenhle tip dík, pečených noků se zeleninou se můžu ujíst! Přitom by mě to nikdy nenapadlo...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: koupila jsem v polskem Lidlu asi 600 g kbelik za 50 Kc. Akorat jsem si myslela, ze budou v kyselem nalevu a ono to bylo ve slanem, ale neva :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kdyz jste u toho, posledne jsem si v lidlu opatril v ramci nejakych reckych tydnu nalozene slanecky v nadeji ze pozdeji vymyslim co s nima, ale neprisel:-) Co mam delat se sklenickou slanecku?:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: FAKT věřím! Na sledě na naložení se ptávám v rybárně bez úspěchu. V Šalingradu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Rybí salát z naložených sleďů, zeleniny a zakysané smetany a domácí chlebové dalamánky :) Trošku mi spadly, bo jsem jelito a celý plech se mi v troubě zhroutil :D ale jíst se to jako FAKT dá :)

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BAAL: To otestuju, ale zkusim dvojnasobnou dobu, aby to bylo dovareny.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Peceny noky jsou velmi neotrela myslenka, zkusim.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Moje nejoblibenejší jídlo letošního podzimu, splnuje všechno co potřebuju je to super rychlé, dobré, relativně zdravé. Vezmu noky z obchodu pokrajím k tomu všemožnou zeleninu v lednici stále je na seznamu asi jen květák, posypu to rozmarýnem, zastříkam chilly olejem upeču na 250 na 15min aby to bylo všechno křupavé a na konci bylinky a sýr.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam