• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BAAL: za tenhle tip dík, pečených noků se zeleninou se můžu ujíst! Přitom by mě to nikdy nenapadlo...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: koupila jsem v polskem Lidlu asi 600 g kbelik za 50 Kc. Akorat jsem si myslela, ze budou v kyselem nalevu a ono to bylo ve slanem, ale neva :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kdyz jste u toho, posledne jsem si v lidlu opatril v ramci nejakych reckych tydnu nalozene slanecky v nadeji ze pozdeji vymyslim co s nima, ale neprisel:-) Co mam delat se sklenickou slanecku?:-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: FAKT věřím! Na sledě na naložení se ptávám v rybárně bez úspěchu. V Šalingradu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Rybí salát z naložených sleďů, zeleniny a zakysané smetany a domácí chlebové dalamánky :) Trošku mi spadly, bo jsem jelito a celý plech se mi v troubě zhroutil :D ale jíst se to jako FAKT dá :)

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BAAL: To otestuju, ale zkusim dvojnasobnou dobu, aby to bylo dovareny.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BAAL: Peceny noky jsou velmi neotrela myslenka, zkusim.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Moje nejoblibenejší jídlo letošního podzimu, splnuje všechno co potřebuju je to super rychlé, dobré, relativně zdravé. Vezmu noky z obchodu pokrajím k tomu všemožnou zeleninu v lednici stále je na seznamu asi jen květák, posypu to rozmarýnem, zastříkam chilly olejem upeču na 250 na 15min aby to bylo všechno křupavé a na konci bylinky a sýr.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    KOCHANSKA_CH: Slus nakladany redkvicky! Je to je voda a sul v pomeru: 1-3g soli na 100g vody+redkvicek. Muzeme se toho ujist a chlap pije i ten lak :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    N_I: Taky pěkné. Já nejvíc kvasím okurky, ty mi už jdou i křupavé. No, až se uvolní kvasná nádoba po kimči, zkvasím taky mix zeleniny. Mám schovanej lák z kvašáků jako startér, tak by to mělo fungovat.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Veprove dusene na cernem octu a lepkava ryze s opecenou paprickou, koriandrem, zazvorem.
    V ramci cisteni lednice - Prvni babicovina na cinskou kuchyn (nemam cernej ocet, ale balsamico) a druhe asi thajsko (by Ottolenghi), nebo tak nejak :)

    N_I
    N_I --- ---
    KOCHANSKA_CH: vypada moc hezky..tak jak ma...ja delam bez te pasty..podle voka jen trochu papricky a toho koreni..ale mam to cele svetle...davam tam kvetak a mrkev na kolecka....a chutna to jako kysela uplne krupava zelenina a nikoli kimchi...ale docela se to ují..:)

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BAAL: Losos, špenát… Přítelkyně dělala minulý týden tohle, akorát s fusilli (vrtule) místo linguine.

    https://foxeslovelemons.com/creamy-salmon-pasta/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ad losos - tenhle gordonuv recept se mi mnohokrat velmi osvedcil
    Gordon Ramsay Cooks Teriyaki Salmon With His Daughter
    https://www.youtube.com/watch?v=LkdY2W8l5dc


    a jeho ceskej predobraz dela SAMOUT.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Lehká večeře před saunou. :-)

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ACIDQA: ja dělam po asijsku podle Dity P. akorat se to naklada predem https://www.ditap.cz/recepty/2-serie/kdyz-jim-za-dva/marinovany-grilovany-losos
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: Ikea hortice s koprem, je ultimatni tool na rybu:-)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BAAL: ja ho budu muset veceret i dneska, protoze jsem v Makru pro sichr vzala pul velryby :)

    Jeste nevim jak.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: Hmm, taky jsem dnes skoncil u lososa, protoze byl v lidlu v akci:-) Bohuzel z nedostatku invence me nenapadlo nic lepsiho nez ho hodit na panev jako steak, popripade se smetanou spenatem a nokama ale to bych se 4dny nezvedl z gauce.

    Alespon ze tu mam tu ultimatni ikea hortici s koprem
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A teda moje nejoblibenejsi testoviny. Rajce, kozi syr, rukola a pepr. Do 10 minut na stole a proste nejlepsi!

    (Ta rajcata nejdriv na pnev, pak pridam trochu vodu z testovin, hezky to spolu dojde. Kozi syr vmichat jeste do horkych, udela to samo “omacku”.) :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam