KEMENTARI: Mívala jsem po cibuli fakt nepříjemné zažívací problémy (asi jsem to podědila po dědovi) - výživová poradkyně (a léčitelka v jednom) mne naučila vařit v poměru 10 g cibule na 150 - 200 g masa. A mohla jsem ji jen u kvalitního masa - tzn. kýta apod. Raději jsem se naučila dochucovat maso česnekem, který se mnou tak nemává.
U pečeného masa prakticky cibuli nepoužívám, u drůbežího v 97 % procentech také ne.
Ještě přichází v úvahu granulovaná, ale to mi moc nechutná.
Co je fajn - muž a děti tohle v našem stravování vlastně ani nepostřehli - spíše reklamují, že jinde jim přijde jídlo těžší na zažívání.
P.S.
I u guláše používám cca čtvrtinu / třetinu množství cibule, co se jinak dává. A to si navíc hlídám, vařím ho jen na víkend nebo max malé množství ohřát večer.
KAIAFOX: Merunky nebo sušená jablka či ovocný čaj také s normálními lidmi nic neudělají a mé zažívání totálně sejmou.