• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Užívej, co to jde.
    Se smráďaty pak budeš jen oblizovat mísu (když se ti poštěstí) ,-)


    GEISHA: Budeme muset jednou něco spáchat ,-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Tvarohove jsou nej, potrebuju nejakou mensi dorto formu, peceni jen pro holku ma nevyhodu, ze to pak musim cele sezrat:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: žiši, bych si dala...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ILLUZE:
    ILLUZE:
    nejen jídlp, ale i to kombo hnědýho dřeva a šedýho prostírání vypadá super!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: Dělala jsem ji fakt z čokolády a nějak nechápeme - přes noc se ty chutě s těstem propojily a regulérně chutnala marcipánově :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ILLUZE: A ne, neseberu se hned zitra rano, a nezajedu si do Pec nam spadla pro jejich famozni cokobabku! Budu silny!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní snídaně - čokoládová babka. Už ji vdechli.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Tentokrát s Parmezánem, plátky upečené rýže s rozmarýnem a výhonky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Když už jsme u toho kokosáku, zkusila jsem ho v základu použít do hráškového krému.
    A jako v zimě touhle polévku už nikdy jinak.

    BAAL
    BAAL --- ---
    GEISHA: ještě kokosovej olej, dělal jsem to prvně, tak jsem nějak kombinoval svoje chutě na prasárny s postupama z internetu:)
    BAAL
    BAAL --- ---
    Holka na vdávání dnes dělala granolu na snídaně s karamelovým salkem (Protože s ním je obecne všechno v životě lepší:)), sušeným ovocem a ořechama. K obědu KFC style řízky podle udajně uniklého tajného receptu přímo z Kentucky. Pro část koření jsem musel do speciálky a je to dobrý, ale že by to bylo 1:1 KFC to ne.

    KFC recipe revealed? Tribune shown family scrapbook with 11 herbs and spices. – Chicago Tribune
    https://www.chicagotribune.com/travel/ct-kfc-recipe-revealed-20160818-story.html

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Úplně jsem zapomněla, že stačí lžíce jogurtu, lžička hrubozrnný hořčice, med, sůl a pepř… a teda zelí s mrkví.

    Už to jím asi dva tejdny a furt se toho nemůžu nabažit!

    A teda snídaně (mrkvovo jablečný lívance z vloček) a sníh na horách = jídlo s sebou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Test pipigrilu z Lidlu dopadl úspěšně.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: Primitivní postupy já ráda, díky ;).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAIAFOX: Ráda, ale je to primitivní. Mívám přebytky probiotické hmoty po vykapání kefíru. V úzké nádobě k tyčáku jsem rozmixovala kefírovej sýr, smetanu, sůl, sladidlo a trochu citronu. Vsypala kopr. Musím ale uznat, že jako studenej dip to bylo lepší a hustší, než po ohřátí v mikrovlně, ale k teplé zelenině mi to tak nějak připadlo v pohodě.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ta zálivka mě zajímá.. mám na klasický český (zaprášený) omáčky alergii. Podělila by ses, prosím, o recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční lovený losos z horkovzdušné fritézy se zeleninou a teplou koprovou zálivkou z kefírového sýra.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nahodím to tu zpět na kolej jídlem.
    Krůtí závit z CrockPotu plněný slaninou a mrkví, brokolicové stromky, omáčka z brynzy a výpeku. Posypáno trochou křenu.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: FILIPSZ: Kurňa, neštvete mě. Spodek je promazaný, dál to nechám, klidně ať tu probíhá diskuze.

    A za sebe a v pohodě, ať se z toho někdo podělá za mne - u trvanlivých potravin prakticky spotřebu neřeším.
    Ba co víc - neřeším ani 3 týdny u bílého jogurtu nebo podmáslí. Protože světe div se, není potřeba to jíst "čerstvé", protože to prostě přidám do těsta.
    Pokud to nesmrdí, nemá to divnou strukturu, nemá to plíseň - neřeším.

    Jde o doporučené datum spotřeby. A je na mne, jak s tou informací naložím.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BAAL: To byly ty filety "losos pacifický"? Ty jsem teď nedávno potkal se žlutou vlaječkou ve Lidl výprodeji dvakrát. Poprvé jsem je rychle upekl v troubě, byli fajn. Podruhé jsem je pomalu napůl griloval napůl udil předevčírem večer na zasněženém svahu pod hvězdama, asi v -10° a pak ve stejně epesním byť trošku studeném prostředí sežral, zatímco se na grilu dělali pstruzi pro zbytek chaty. Byli naprosto skvělí. Jen pivo k nim bylo hrozně přechlazený, neměl jsem si ho zapíchnout do závěje. :D Fotky nemám, první den dovolené jsem telefon vypnul a někam pohodil... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam