• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční lovený losos z horkovzdušné fritézy se zeleninou a teplou koprovou zálivkou z kefírového sýra.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nahodím to tu zpět na kolej jídlem.
    Krůtí závit z CrockPotu plněný slaninou a mrkví, brokolicové stromky, omáčka z brynzy a výpeku. Posypáno trochou křenu.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: FILIPSZ: Kurňa, neštvete mě. Spodek je promazaný, dál to nechám, klidně ať tu probíhá diskuze.

    A za sebe a v pohodě, ať se z toho někdo podělá za mne - u trvanlivých potravin prakticky spotřebu neřeším.
    Ba co víc - neřeším ani 3 týdny u bílého jogurtu nebo podmáslí. Protože světe div se, není potřeba to jíst "čerstvé", protože to prostě přidám do těsta.
    Pokud to nesmrdí, nemá to divnou strukturu, nemá to plíseň - neřeším.

    Jde o doporučené datum spotřeby. A je na mne, jak s tou informací naložím.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BAAL: To byly ty filety "losos pacifický"? Ty jsem teď nedávno potkal se žlutou vlaječkou ve Lidl výprodeji dvakrát. Poprvé jsem je rychle upekl v troubě, byli fajn. Podruhé jsem je pomalu napůl griloval napůl udil předevčírem večer na zasněženém svahu pod hvězdama, asi v -10° a pak ve stejně epesním byť trošku studeném prostředí sežral, zatímco se na grilu dělali pstruzi pro zbytek chaty. Byli naprosto skvělí. Jen pivo k nim bylo hrozně přechlazený, neměl jsem si ho zapíchnout do závěje. :D Fotky nemám, první den dovolené jsem telefon vypnul a někam pohodil... :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FILIPSZ: s tim ze, 'koupis v akci losos a pak ho upeces a jeste pak tejden jis' mas asi pravdu. to uz trochu zavani jinym skupenstvim, jak rekla BERUSKA_CA. podle me to byla od baala ale asi 'ne'umelecka nadsazka ze to je jako jidlo na tejden, fskutecnosti sezrany druhej vecer... tak ho za to ale tak neplisni a trochu se nad to povznes, ne? se skupenstvim vydeje si bude stejne lamat hlavu on a ne ty?

    ja si myslim, ze zalezi, jak danej produkt vypada. jsou taky ruzny prodejci. nekdo data doporuceny spotreby striktne dodrzujou a nekde semo tamo natisknou novy EANy. (zazil sem v ruznejch popelnicich strednich az mensich prodejcu)
    kdyz vidim, cejtim a hmatam, ze je tam losos, kterej nevypada uz moc sexy ac ma este 2 dny do 'konce' i kdyz je zlevnenej, tak to dlabu. v jinym krame ale muze bejt sleva driv a losos bude furt vypadat dobre, tak proc ne? stejne tak s jinym druhem masa
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    FILIPSZ: : ne, ve strečový folii. Mně zase překvapuje, že někdo je schopnej žrát rajskou vomáčku a nezasírám tím nyx. Ať si každej žere, co chce, tobě z toho blbě nebude. Ale koukám, že tady to bude zbytečný, tak tu debatu, co nikoho nezajímá, ukončeme jo?
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    KOZINA: zivyho?.) jinak ano, prekvapuje mne jednak ze nekdo koupi (jak pise) prosly maso a taky ze to hodi na jeden pekac a ma to na tejden, ja bych to mel max na jeden obed, jednu veceri a na druhej den mozna nejaky zbytky ale celej tejden?
    GEISHA: asi bych si nejdriv ujasnil termity datum spotreby a datum minimalni trvanlivosti. Maso bych nejedl ani po jednom, obzvlaste po datu spotreby, ostatni potraviny po datu minimalni trvanlivosti jako napriklad ovoce z lenina, bych klidne snedl, tam problem nevidim.
    KOZINA: rekl bych ze v ty popelnici bude u masa ta druha varianta, datum spotreby a do toho bych fakt nesel
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    FILIPSZ: jo, jednou jsem vytáh bio králíka. Spíš se ptám na tu potřebu řešit ostatní. Nehledě na to, že zkaženou rybu poznáš velice snadno, nehledě na datum, co je na obalu.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    FILIPSZ: a někdo tě nutí nebo proč máš potřebu nám tohle sdělit? Já běžně žeru věci, co vyndám z konťáku za supermarketem. Jaký máš názor na to?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Lol tady na tom je krásně vidět jak nyx zestárnul, že zrovna na tomto serveru budu dostávat bídu za to, že jsem koupil maso , které by se jinak vyhodilo by jeden nečekal.

    BERUSKA_CA: předpokládám, že po průchodu trávicím traktem odejde jako hovínko

    Omlouvám se všem, které jsem pohoršil a poprosil bych Illuzi aby ten bullshit promázla, abychom se vyhnuli pokračování.
    ACID
    ACID --- ---
    Krém z hrášku ze zahrádky, slaninový chips, bagetový chips pokapaný bazalkovým olejem.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Z deníčku holky na vdávání: Prsa ze včera a rizoto z krup, co jsem zkoušel taky prvně podle mého oblibeného matka blogísku a je to super.

    Bezpracné kroupoto s hnědými žampiony – Buchta v troubě
    https://www.buchtavtroube.cz/2020/12/bezpracne-kroupoto-s-hnedymi-zampiony/

    ARMADA
    ARMADA --- ---
    KOCHANSKA_CH: dobré nápady, zajímavé kombinace a ještě se na to hezky kouká ♥
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalu mi kočí zimní žluté hody ze surovin, co světlo mého žití, dvakrát nemusí. A taky mám novou horkovzdušnou fritézu, tak trénuju.
    Nemá rád zvířecí součástky - v HF grilovaná kuřecí prsíčka, zeleninové pyré.
    Dýni snese jen občas - polívka z hokkaida, žluté a oranžové mrkve, říznutá zázvorem a chilli. Zelenina na polívku předpečena v HF, kde jsem, při testu otočného koše, zrobila aj dýňové čipsy.
    O jeho nechuti k prejtu už jsem se zmiňovala, dnes byl rozpečený v HF, k tomu zelí ze sudu prošťouchané s dýní pečenou, jak jinak, ve fritéze. Něco jako lepenica.

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    GRANTORINO: tohle balení má 250g, to není zas tak veliké a najedlo se z toho 6 lidí…používám to spíše jako dekoraci…zatím jsem nejedla wakame, které by nebylo sladké, tak nevím, nedokážu posoudit
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    BERRUNA: myslíš, že tohle wakame je zdravý? Já to miluju, ale není to moc sladký(?), navíc jak se to prodává ve větším baleni a jim to z celý rodiny jenom já, je to ok, když chci shazovat, to jist ve velkým?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ještě tu voní ,-) Focaccia s olivami.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: A to vypadá dobře! 😍
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    HELLENKA: ano wakame - vše Makro

    BAAL
    BAAL --- ---
    Z deníčku holky na vdávání: tvarohová buchta, měl jsem trochu vítr z toho, že to není těsto, ale prostě se to tam nasype, ale překvapivě to dobře dopadlo

    Sypaný kakaový koláč s tvarohem a brusinkami – Buchta v troubě
    https://www.buchtavtroube.cz/2023/01/sypany-kakaovy-kolac-s-tvarohem-a-brusinkami/

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam