• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    A protoze jsem videla na Netflixu dokument o tom, jak bezmasa strava zlepsuje nocni erekci az o 300%, upekla jsem dneska k veceri hlivu a brambory.

    Je to dobry i pro holky, myslim.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Podavam vetsinou s opecenym pecivem, ale to spis proto, ze v nedeli uz doma nemam nic, co by se dalo pozit bez upravy v toustovaci.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PRAASHEK:
    Jogurt milko 2 ks + 2 male strouzky cerstveho cesneku (pouzivam normalne lisovac na cesnek), lehce osolit a smichat dle chuti s nasekanejma bylinama (ja mela matu a petrzel) - udelat hnizdo v taliri, ktery vycka na ztraceny vejce

    Ztraceny vejce delam jednoduse tak, ze vezmu nejmensi hrnec, co mam, je to takovej jako spis rendlik a dam v nem varit vodu s dvema cakancema octa. Kdyz se mi zda, ze uz by se mohla varit, tak to stahnu tak na 4 (varim na sklokeramice), vareckou udelam vir a doprostred z hrnku pomalu vyleju rozkleply vejce. Je studeny, rovnou z lednicky. Pak dam na mobilu odpocet na 3 minuty, mezitim uklidim nejakej bordel a nachystam misku se studenou vodou. Opakuji dle poctu pozadovanych vajec. (Vejce pak necham pockat na ty ostatni v ty misce se studenou vodou.)

    V mezicase hodim do hrnku, co muze na plotnu, maslo a pridam tak od oka sladkou papriku a kousek chilli papricky/chilli vlocek a necham uplne rozpustit. Seberu pripadnou penu a jdu na to! Vyndam ztracence na cistou uterku, bleskem je okapam a presunu do jogurtiho hnizda. Aby to vypadalo jako na fotce, tak nozem ztracence natrhnu, necham vylejt trochu zloutek a poleju tim prepustenym maslem (cca 2 vetsi lzice).

    Nakonec jeste lehce posolim vejce, popeprim podle chuti, sobe, protoze jsem dobytek, pridam zbytek chilli papricky a posypu zbytkem tech bylin.
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: Pokracuju v hledani dokonaleho domaciho pribinaka, v tomto pripade dva dily vanilkoveho pudinku, jeden dil tvarohu a jeden dil vyslehane smetany.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: na co se to divam?
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jeste nejake snidane na dalsi dny

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Toskánská kapusta se dala do květu, ale furt je jedlá, tak byla s parmským sýrem, smetanou a česnekem přílohou k pátečnímu mořskému okounovi.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Grenaille brambory se zeleninovokrůtími karbenátky, pečenými v troubě a dipem.
    Na svačinu jogurtový koláč s jahodami.

    BAAL
    BAAL --- ---
    #holkanavdavani dělala Dhal na čemž není nic moc objevného, nicméně z rozmaru jsem si po výplatě koupil do moji sady pseudo japonských nožů malej Petty knife a jako je fakt super mít super ostrej malej nuž, třeba zázvor jsem na takto jemné plátky viděl naposledy v japonské restauraci:) Doporučuju moc i v této socka verzi je boží.

    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    Borůvky zavařené jen ve vlastní šťávě+tvaroh a jablečná povidla+tvaroh.

    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ACIDQA: dobrý den, hlásím se znovu - můžeš popsat kompletní přípravu, včetně ztraceného Toma Waitse, abych mohl doma zamachrovat a pak ti samozřejmě pošlu účet děkovný dopis. Viděl jsem pár návodů na ztracené vejce ale nikdy jsem si na to netroufl a nyní vidím příležitost zjistit fintu od zkušené vejcorodičky.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: dik za tip na jogurt:)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PRAASHEK: proste jsem dala na talir ten ochucenej jogurt, na nej dala dve ztraceny vejce, kterym jsem pomohla nozem, aby se trochu vylil zloutek a navrch jsem dala tak dve lzice prepustenyho masla s paprikou ;)

    Jogurt by mel byt recky, ale ja jsem tlusta, tak jim ten milko 0% recky. Ten se nerozblemcava, je pekne hustej.

    A talir je hlubokej. 🤘🏼
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ACIDQA: symtě jak děláš turecká vejce aby to vypadalo jako na tom talíři, cos vyfotila?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Veganské curry

    Creamy Coconut Yellow Curry - Avant-Garde Vegan
    https://www.gazoakleychef.com/recipes/creamy-coconut-yellow-curry/

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ráno měl na lokálním trhu pěstitel od Olomouca krásnej svěží pórek. Bylo 5°C, takže prapórková polívka byla jasnou volbou.

    ZANNA
    ZANNA --- ---
    ACIDQA: Naprosto dokonalá kombinace a pro mne nečekaný objev! Děkuju
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ACIDQA: a ještě to latéčko k tomu! chceš nás utrápitt?!
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ACIDQA: bozeeee!!!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Turecka vejce. Miluju.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam