• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HELLENKA: řípa se vcelku upeče v troubě v alobalu až do okamžiku, kdy je měkká, velká trvá přes hodinu.
    Nakrájí se na plátky do mísy. A teď v nějakém rendlíku se rozpálí (přiměřeně) dobrý olej, třeba slunečnicový, olivový, já měla makový. A hned do něj se nasype lžička drceného nebo mletého řínského kmínu, nechá zavonět a stáhne.
    Olejem se zalije řepa.
    A pak už jen vychladit a přidat: najemnou pokrájenou červenou cibulku nebo šalotku, citronovou šťávu, vcelku dost 2-3 lžíce na půlkila řepy, sůl, pepř (trošku) a hodně moc sekaného kopru.

    Jogurtem se to má pokapat, ale já to měla jako jídlo, tak je v talíři celý malý kelímek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Salát z pečené červené na řeckém jogurtu s koprem, fakt :)

    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    zbytky: koláč z listového těsta, kysaného zelí, husího vejce, prejtu a navrch sýr

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MAR_TINA: díky!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDREJKA: vzpomněla. Jen nevím, zda to bude z telefonu čitelné. (Nebylo, dávám znova).
    Oleje dávám tak půlku, jako všude. Všichni moc mastí.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Já vyfasovala křídla, jinak byla pečená kuřecí stehna. K tomu bramborové medailónky, potřené směsí z koření a česneku s olejem, na to pak v závěru padla špetka sýru. To červené - to je salát od mamky - brambory s červenou řepou. A salát je brokolicový s jablky, paprikou a brusinkami.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd ,-)

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MAR_TINA: nevzpomnela sis prosím tě? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GENEVIEVE: Promiň, nestíhala jsem - v lednici jsem našla zbytek Barbeque dipu, ten jsem smíchala s lžící oleje a lžící vody, plus pepř, špetku i toho Kajenského.
    Maso nakrájíš na plátky, naložíš to na 3 hod. do této směsi, pak ho jemně osolíš těsně před upražením. Na to jsem použila ghí - z každé strany pražíš tak 3-4 min. A je hotovo :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pozdrav z chladných vod Islandu s glazovanou zeleninou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Ano, uvařím květák v páře, smetanu smíchám se dvěma kostkama lučiny, a strouhnu trochu muškátového ořechu a trpelivě tyčákem zpracovávám pyré. Dělám to z různých zelenin, celer asi vede.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Květák jakoby ala kaše? Lučina a spol od oka?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Květák! V Bille byla krásná velká svěží hlava za cca 35,-. Kupodivu nebyl hořkej, jak je v tuto doby častej jev. Tak už druhé jídlo s jeho účastí.
    Hovězí z pastvy dušené v CrockPotu s kořenovkou přes noc, květák šlehaný s lučinou, smetanou a muškátovým ořechem..

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MAR_TINA: :) díky moc!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDREJKA: zkusím si na tebe večer vzpomenout a vyfotit Ottolengiho, ten teď s námi bydlí :)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MAR_TINA: recept na salát, prosím? díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    dělala jsem čili, pak rýži s hovězím zapečenou v troubě (nestálo za to, nebudu opakovat) a naopak skvělý květákový salát.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Květákový pilaf s kuřecím masem z vývaru.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: naložená v čem a jak? Mám teď v lednici jednu panenku a přemýšlím co s ní...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ten dip na tom vypadá divně, ale aktuálně pasu po kombinaci med, hořčice a kopr. A bylo to moc dobré :) Naložená vepřová panenka s rýží a salátem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam