• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    FRENNET: vše pod hladinou - nechytá se plíseň, množí se křís
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ARMADA: Mas je malo zedníci nádobu, nebo se tam nejak dostává vzduch. A mas vse ponořené pod hladinu? Nemas v naložené zelenině vzduch? Solný nálev nejlepe 1-2% roztok.
    FAT
    FAT --- ---
    1KA: Moc hezky výtvarně ztvárněná nuda. A určitě i chutně.
    ;-)
    1KA
    1KA --- ---
    Syn mi chtěl udělat radost. Prý se nudil ;)

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Díky
    FAT
    FAT --- ---
    JAJITA: Mám jen klasiku z Lidlu, takže tak jak to umí maximálně.
    😉
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FAT: Jak moc jsi vakuoval? Moje pár měsíců stará vakuovačka umí několik úrovní, tak jestli to k něčemu bude.
    FAT
    FAT --- ---
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    KOCHANSKA_CH: kuju. já se držím kolem 2%, tak maličko přisypu :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ARMADA: ...sůl v množství 1-3 g na 100 g celkového obsahu (zeleniny i vody).
    Recept: Kvašené ředkvičky (ze Svěží kuchařky) | od Lucky Grusové
    https://paleosnadno.cz/recept/kvasene-redkvicky-ze-svezi-kucharky/
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    KOCHANSKA_CH: kolik soli? mně se tam dělá křís a .. ale jinak jsou dobré :)

    a ještě mrkev - do obložených chlebů s trhaným masem nebo sekanou je to labůž :)
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jo, jo. V teple. Snad někde u Zuzkyou v tom Kvašení či jak se to jmenuje.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FAT: 14 dní v teple? Taky zajímavá metoda. Já se spolehla na vyzkoušené postupy Grusovky z Paleosnadno.
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Nevím kde to bylo, ale dělal jsem to tak, že jsem ředkvičky umyl, osušil, nakrájel na větší kusy, prosolil a zavakuoval. A nechal asi 14 dní být. Normální mléčné kvašení a zajímavá chuť.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokus o kvas ředkviček dopadl dobře. Fskutečnosti nejsou tak oranžové, spíš růžové. :-)

    ACID
    ACID --- ---
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Tady cely recept. Doporucuju dat vic vanikoveho aroma do pudinku:

    🤩Il Dolce della Nonna😍In soli 5 minuti ! Mangio e piango di gioia .....!!!!
    https://youtu.be/4JDb4O2exkI
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Od tebe to obzvlast potesi!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Ten se ti povedl!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Pizza2 s houbami

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Tri faze kolace (ja to normalne necukruju, ale zadost byla vyrizena kladne).

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ptaci polevka

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    At tu nepredvadim jen ramen, uz je to trapne.
    Prvni a domaci pizza:

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Křídla z horkovzdušné fritézy.

    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: dám:) Minulej týden jsem měl v kantýně ve fabrice zemlbábu, ale pěkně to odflákli žádný tvaroh jen jabka a rohlík na druhou stranu oběd za 60kč.... hmmm...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Dáš si? :))

    Buchtičky tak leda na fotce. No nic, zadělám na Honzovy buchty. Když nedorazíš v pondělí ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A máme tu polévkový líný víkend. Děcka s mužem tvrdí, že prý nejedí kedlubny. No tak hrášovokedlubnový krém. Ještě si přidávali ,-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: To jsem nejedl tak od 5 let, ty vole šišky s mákem.... co bude příště buchtičky se šodo?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Illuze se rozhodla nestrádat ,-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    ID Illuze si objednala do práce ke kávě bezplepkové brownies, ale pak řekla že nepříjde at si ho sním sám, tak ho asi musím rozdat potřebným nebo co...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam