• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SPIKE411: ja delam tyhle od Vanka, delali jsme je i v hospode na posvícení :-)
    Tlačené koláče | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/tlacene-kolace
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ACIDQA: Jo jo, taky jsem říkal, že můžou být trochu tmavší. Ta druhá várka o fous je.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SPIKE411: nechala bych je jeste chvili v troube a budou top ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411: No tak z prvního plechu napravo, druhá várka nalevo.

    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Američanka se chce naučit péct české (moravské) kynuté koláče. Máte nějaký oblíbený/zaručený recept? Používáte čistě hladkou mouku, nebo mix hladké a polohrubé?

    Česká klasika - Kynuté koláče s drobenkou | NejRecept.cz
    https://www.nejrecept.cz/recept/ceske-klasika-kynute-kolace-s-drobenkou-r4669
    (čistě hladká)

    Klasické české kynuté koláče | Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/klasicke-ceske-kynute-kolace
    (půl napůl hladká a polohrubá)

    32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/menu/nejlepsi-kynute-kolace-buchty
    ("Na veškeré kynuté pečené těsto je vhodná především hladká mouka. Pro velmi bohatá kynutá těsta je dobré třetinu hladké mouky nahradit polohrubou – těsto se po upečení nepropadne. Z hladké mouky lze usmažit i kynuté lívance.")
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    z cyklu vaříme v kanceláři :)
    ale kuchyň se už chystá

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Při pátku losos s restovanou kedlubnou a mačkanýma batátama s česnekem a parmezánem.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja uz dlouhe roky pouzivam noze victorinox, stehuji se z mista na misto, kdyz seotupi, prejedu ho doma na ocilce a jede dal jako novej… nekdy se to domaci krajeni dost precenuje, bych rekla :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Upekla jsem kuřecí karboše v horkovzduchu a byly suchý jak cesta. Potřebovaly hodně bylinkového másla navrch.
    Tak jsem je zpracovala do rajčatové směsi a předpekla si cuketu a lilek a dnes jsem to lasaňovitě vyskládala do skla, zasypala drtí brynzy a balkánu a zapekla v horkovzdušné fritéze. To už bylo lepší. :-)

    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    BERRUNA: To je úžasná poezie.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BAAL: kdyby vyrabely mycka proof produkty tak se nemaji co lekat :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuře s brokolicí v coconut aminos místo sojovky. Plus batátové lupeny z horkovzdušné fritézy, posléze prohozené s česnekem a parmezánem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DRAGON: Do myčky jen přes mou mrtvolu. Jsou to nože z roku cca 1992, dobře vyvážené pro holčičí ruku, ty Zwillings nože, co měl doma muž, jsou na mě velké. Tyhle se se mnou stěhují po kuchyních a jejich ztráta by zamrzela.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOCHANSKA_CH: ono je jedno, kde je kde vyrobil, ale ja kvalitni jsou, případně jestli je cpeš do myčky, což je tada slušnej prasox.. stačil kefír v tzatziki, to když sem se dočetl, tak sem raději v myšlenkách zacpal dlaněmi uši mé zesnulé řecké babičce :P
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Když denně používám japonské nakiri a santoku vyrobené v německé solingenské fabrice, tak se mám rovnou odhlásit z klubu? :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    SIRIUS: Právě ted někde v japonsku dostal někdo srdeční záchvat:)))
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BAAL: super je to rozdelani, pujdou lip umyt v mycce ;D
    BAAL
    BAAL --- ---
    SIRIUS: Není nic co bys nezvádnul střihnout xshearama, ale uznávám že cokoli z japonska má automaticky plusové body, mám to tak taky:))))

    Taktické Trauma Nůžky XShear - černé - SHOParamedik
    https://www.rescue-store.cz/xshear-takticke-nuzky/takticke-trauma-nuzky-xshear-cerne/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Aha, tu mám taky, tak to zkusím. Díky ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Ani ne, mám u nich registraci, tak jsem je zdvořile požádala a vyhověli obratem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam