• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A třeba bulgur do práce dělám rovnou dvě porce, odnesu to tam, první den sním půlku, druhý druhou.
    Pomazánky mi sedí v lednici dny, protože zeleninové a jiné takové věci jím sama a dělám vždy menší kýbl (že 1/4 kg tvarohu), malé mi nejdou.
    Upečené sladké mrazíme po porcích a ráno taháme jako čerstvé.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já teď miluji ottolengiho kuchařku Simple a tam je právě i rozepsáno, co jde připravit předem a jak dlouho to vydrží a co udělat až těsně před podáváním (třeba smíchat se zálivkou a něco opeci a přidat).
    Tady salát z pečených lilků, vydrží dva dny v lednici, vyndat hodinu předem. A velmi volně inspirovaný rajčatový, taky den dva vydrží.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KAIAFOX: věci na ohřátí jo, ale studený vždy čerstvé. I když si udělám těstovinový salát a zbyde tak další den je to znát. Hlavně na zelenině.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    KAIAFOX: Já osobně dopředu takovýhle věci nepřipravuju. Ty videa jsou působivý, jak říkáš, ale beru je jen jako inspiraci pro zajímavý kombinace a vždycky to dělám čerstvý. :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ELSINOR: Trochu odbočím... tyhle "meal prep" videa jsou moc hezký, ale reálně, připravujete si někdo přesně takhle jídlo na čtyři dny? Konkrétně něco, co se neohřívá jako celek (husté polévky, lasagne/zapečená jídla, atd.), ale jenom vykydne ze sklenice a je v tom syrová zelenina/těstoviny? Imo to nemůže bejt dobrý... Pohybuju se v kuchyni fakt hodně, vařim/peču všechno možný, chystám jídlo 5x denně několika strávníkům, pracuju se zbytkama, chystám si dopředu, mrazim, blablabla, ale nedovedu si představit, že po čtyřech dnech v lednici konkrétně tohle bude dobrý. Ještě jsem tam zahlídla video s variantou s kuřecím masem, jauvajs.. jako na videu to vypadá efektně, ale použitelnej "meal prep" má imo vypadat jinak.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    ACIDQA: Poslední dobou jím tohle, pokaždé trochu jinak. :)
    Fayette Faith Nyehn on Instagram: "Meal prep lunch for the week! Easy and delicious 😋 • Ingredients: 1 tbsp pesto 2 tbsp olive oil Salt & black pepper to taste 1/3 cup green peas 1/2 cup chickpea...
    https://www.instagram.com/reel/Cuj5dNtN-uq/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Co jsme přijeli od Baltu, tak se tu omílají ty boží polské pirohy :D takže jsem se dneska hecla a byla jsem až překvapená, jak snadné a efektní to je :) Plněné bramborou s tvarohem, cibulkou a slaninou, s houbovou omáčkou :)

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KATIA: Teď mám ty tři hezky v sobě a vyplňují přesně určený prostor. S dalším bych už nezavřela šuplík, i pokud by se tam dobře vešlo na šířku. Prostě malá kuchyně. 😅
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VSICHNIMAME: to mne taky zajima, loni jsem na hroznech skoro uvarila robota s nastavcem na ovoce.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jako krásný to je, ale obávám se, že bude potřeba ještě hooodně cukru navrch, aby to šlo jíst :D

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Tohle mi tak u nás chybí ;)

    KATIA
    KATIA --- ---
    ALEXIS: Dyť to je vetší sítko, ty menší budeš skladovat v pasírce ;-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Čím bych měla prohnat hroznové víno? Chuťově moc dobře, ale má velmi nevyhodny poměr dužina X pecicky, takže je ideální na stavu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chřestovej krém pasíruju, tam není žádoucí ani jedno zapomenutý vlákno. Jinak to zmákne pan Braun.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já ráda semínka takže rybiz jenom pomixuju. :D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAJKA: Většinou sítkem, mám tři sítka s různou hrubostí. Největší pruda jsou špendlíky a rybíz, ale na ten objem, který dělám, se mi nevyplatí skladovat doma pasírku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A vlastně špendlíky, tuhle jsem dostala tašku a jen je rozvařím a protkačím cedníkem s dírama a vůbec se nemažu s peckováním
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: mas pravdu no, kdyz sem delaval rybiz, tak sem taky lisovaval..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám lis na ovoce a prodeju s tím rybíz nebo ostružiny na hladký džem, jinak asi nic.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAJKA: ja v praci cedim vyvar skrz jemnej chinois a kdyz mam naladu tak obcas brkasi skrz tamis.
    pasirovacem prohazuju jen brambory na testo na noky. kdyz sem delaval domaci rajcatovou stavu, tak sem si pujcoval takovej mlejnek, abych dorozcvachtal blansirovany rajcata. doma jinak uz nic.

    pokud to neni pro nakou navstevu nebo nekde na nakou jinou sebereprezentaci, tak bych doma nic neprosejval/cedil. max trochu pokydlit tycakem, ale ne moc. zbytecne se pripravujete o vlakninu, kterou se zivi strevni biom, kterej pak 'nenatravuje' slizkej strevni povlak, kterej mj. zabranuje nezadoucimu prusaku obsahu strev do obehu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam