• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A vypozorovala jsem u smetany, že když je v tetrapaku, tak je čistá a v kelímku je přidán stabilizátor (asi karagenan) a netuhne do másla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: U sýru Philadelphia se nám v americké verzi zdálo, že těch řádků s obsahem bylo víc, než u verze, co se prodává zde. :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: já klasickou hollandii taky nedávám. Přesně jak píšeš, prostě mi vadí ta struktura a kyselost. Ale Lidl jogurt je moc fajn.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Tak muž se v daném oboru pohybuje, takže k těm dodavatelským vztahům ví tak trochu víc ,-)

    Mrzí mne, že tu píšeš o hysterii. Neodsuzovala jsem tu nikoho, kdo volí jiný druh než já.

    Už jsem psala kdysi v Domácnosti - po druhém porodu se mi změnily chutě a u mléčných výrobků mám problém, že pokud je v nich něco navíc, cítím to. Je to hodně nepříjemné - jakoby písek mezi zuby, špatně se mi jídlo tráví.
    Jako dítě jsem mléčné výrobky vůbec nesnášela, zvracela jsem po nich. U mléka jsem měla pocit, že se z něj stávají kuličky a musí ven. To se kolem třicítky upravilo, ale po porodu opět změna.
    V kombinaci s intolerancí na palmový olej to je docela na dnešní způsob stravování na houby.

    Na stranu druhou - má práce je dennodenní stres, málo spím, poslední dobou nestíhám tolik sport a koníčky, jako dřív. Říkám si, že tělo si prostě říká, co už je moc a samo si reguluje požadavky, co je ještě akceptovatelné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Venku mrzne. Letní snídaně se mění na zimní.
    Dýňová pomazánka, burákové máslo, jablko.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: holandia je divná na jazyku z její zdravé podstaty :) vím, že je to správné, ale ta hrubost a kyselost mi vadí.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ILLUZE: ja ti zasla do lednicky, at nemusis do lidlu

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Lidlovskej paloucek vyrabi jaromericka mlekarna, od luciny se lisi akorat pridanou vlakninou (jak pise martina)… za me slozeni nehodne hysterie teda :)


    ILLUZE: no, vetsina bilejch jogurtu pilos pro lidl je prave hollandia ;)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: já našla dvě složení a jedno je červený kde je tohle složení a ten modrý ke to co jsem dávala já. Ale ani tyhle éčka mi nepřijdou moc hrozný. Ale je pravda že to moc nesleduju :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Až zajdu do Lídlu a vzpomenu si, tak ti to vyfotím v originálu ,-) Tohle jsem stáhla jen z netu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: obě ta éčka jsou přírodní zahuštovadla.
    Ale tak já většinou kupuju lučinu linii a radši nezjišťuju, co je v ní :)

    Palouček je z nich nejtučnější, pro ty, co to hlídají.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GENEVIEVE: Asi záleží na výrobci, protože v Lídlu mne tehdy dost to složení překvapilo, jak ho jinak chválili ve stravovacích skupinách. Ale je fakt, že tam chválili i vícezrnný chleba z Penanu, který obsahoval palmáč.

    Popis
    Čerstvý termizovaný sýr
    Složení
    smetana
    jedlá sůl
    mlékařská kultura
    mikrobiální syřidlo
    Éčka
    E412 - Guma guar
    E410 - Karubin
    Alergeny
    mléko, mléčné složky

    Na stranu druhou jsem tam kdysi narazila na tentýž jogurt, který byl jednou opravdu dobrý, a pak podruhé mi zůstával mezi zuby prášek a zjistila jsem, že je ze sušeného mléka. Muž mne pak upozornil, že je potřeba hlídat čárový kód a výrobce. Každopádně tam od té doby kupuji čistě jen Hollandii a neriskuji.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GENEVIEVE: Palouček je super!
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: co je na něm špatného? Jakože já ho kupuju protože stojí půlku co Lučina a chutná stejně :D

    Podrobné informace o potravině Čerstvý sýr Palouček
    https://www.ferpotravina.cz/termizovany-syr/cerstvy-syr-paloucek-jaromericka-mlekarna-a-s
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Přiznám se, že Paloučku se vyhýbám kvůli složení. Fakt raději tu kostkovou Lučinu (nebo domácí).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: ja skoro do vsech, do kterych se dava smetana.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BERUSKA_CA: lucina z lidlu;)
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: takže tam kam může přijít smetana tak dáš lučinu? zajímavý, to zkusim.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: krémové polívky.

    CMLKA: asi jo. ještě je lučina linie a záleží na množství. Pokud je to 100g na 4 porce polévky, tak to neřeším.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    KURE: ja si to umim představit do nějaký krémový místo smetany
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam