• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    podzimní oranžová klasika

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SAMOUT: Ne, tento je uloven v rybárně.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tunak je z ty lidl akce? Taky nad tim premyslim...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pátek. Tuňák v sezamu, pečené cibule, bramborové čipsy a pyré z pečené máslové dyně s cibulí, česnekem a parmezánem.

    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tohle je stejně moc hezká tradice

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    HOWKING: Tak spěchají domu z Poruby na Dublinu vole. Ne z lednice do pokojicku.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní oběd ,-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    snídaně se fotí dobře

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Z uzenýho vývaru, krom zelňači, třeba smetanová hrachová s pancettou. Fotit se to moc nedá.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: jo a v tentokrát my nešla rozmixovat dýně, byla pečená a moc suchá, tak jsem ji mixovala s tou smetanou a přidávala do horkého karamelu po lžících směs. A taky to šlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    200 g dýňového pyré z dýně bez slupky, spíš vlhčího, rozmixovat do hladka.
    100 g hnědého cukru, roztavit na karamel
    do karamelu vmíchat 100 ml 12% smetany a vařit dál - prostě smetanový karamel.
    A do toho po částech vmíchat dýňové pyré, horké nalít do sklenice, uchovat v lednici.

    Mně vychází chutný tenhle poměr, ale lze experimentovat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    je čas na dýňový karamel :)

    N_I
    N_I --- ---
    winter is coming

    takže vývar do mrazáku a trochu polévky vedle, rozvar z šunkových odřezků, naházeno také na kaši s cheddarem

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BARA_ONLY_ONE: To jsou jednoduché umami lívance z vajec a LSD (lahůdkové sušené droždí). Našlehám od oka, aby těsto bylo o něco hustší, než palačinkové.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mohu se zeptat, co se skrývá v těch plackách? Vzhledem k ostatním pokrmům tipuji, že nebudou z mouky a brambor, a hodila by se mi inspirace na další přílohu. Díky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NOFNAK: Děkuji. Blanšírování. Zeleninu vařím krátce v páře a následně hned zchladím.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    KOCHANSKA_CH: Velmi estetická úprava. Jak jsi připravila zeleninu, že má tak krásnou barvu?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Segedín z CrockPotu.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Z darovaného kapříkajsem s nasazením života a prstů udělala filety a upekla je s česnekem a cibulí 🙂 jako příloha je krom brambor babičky úžasná nakládaná cuketa :)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Kdo nikdy nezkousel Bulgugi, tak doporucuji tento recept. Foto tentokrat radeji vynecham :D

    These 15 Minute Ground Beef BULGOGI Will Change Your LIFE! (2 WAYS)
    https://www.youtube.com/watch?v=mj7S3nvyPM8&ab_channel=AaronandClaire
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam