• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BRUKEV: použila jsem recept z pradobrot a vše dobře fungovalo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAR_TINA: panettone je muj letosni pozadavek na manzelku. Planuje opet štolu, kterou mam moc rad, ale panettone je panettone. Tak snad to vyjde.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Cibulovopórkový krém. Kvalitně zahřál.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Ježiši, potřebuji vejce na hniličku. Prostě potřebuji.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kachna byla. Taky hovězí kostky, panettone a snídaně šampionů.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když v létě trháte ovoce rovnou do mrazáku, nezastavíte se ani v zimě :D

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Čočka s křepelčími vejci a Anguso klobáskami.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí z vývaru a rajská.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřový plátek přidušený na houbách, restovaná zelenina.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Dělal jsem krkovici na hořčici s br. kaší a bylo to úplně skvělý! Fotky nemám, je to fuč
    SARGO
    SARGO --- ---
    ILLUZE: Díky moc :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SARGO: Dávám ho míň - v poměru 0,75:1.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Poraďte mi, prosím :-) Když chci dát místo másla nebo oleje ghí (do Thermomixu, tak na to pak nevidím) na různé ty zeleninové základy a podobně, v jakém váhovém poměru to nahrazovat? 1:1? Na pánvi mi přijde, že ghíčka stačí míň, ale jistá si tím moc nejsem :-D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včera rybičková pomazánka ,-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V pátek se neštítíme usmažit štítníka. V těstíčku z LSD, pyré je z celeru, dyně a lučiny, salát je fenyklová s hruškou a ořechy.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMOUT: skandinávci jedí často sladký i k večeři :)
    Za mě pár pěkných věcí, zbytek si najdu jinde. Nemá tam karjalanpiirakka :(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GENEVIEVE: No, nak nevim, samy sladky, a treba recepis na gravlaxe bych timhle zpusobem fakt nezkousel. Ryba musi byt zcela uzavrena (od toho je ten losos pohrbenej) ve smesi soli a cukru, jinak se zkazi, ne? Navic ho tam nechavaj jen 12 hodin (asi prave aby se jim nezkazil)... Minule jsem ho nechaval 3 dny, a to je uz moc, byl prilis vysusene - gumovatej. Od vcerejska mam v lednicce dalsi kus, necham ho lezet jen dva dny, a uvidime. Zitra dam vedet jak jsem dopadl.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: ale to jsou velmk zajímavé stránky!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARMADA: https://scandicuisine.com/swedish-rice-pudding/ tenhle. Včetně postupu na rýžovou kaši, vyšla mi mnohem lepší, než "česká". Jen jsem nedávala mandle navrch, ale 1/2 cup rozinek dovnitř. Cup je asi 250 ml, já mám odměrky.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    MAR_TINA: Recepis byl by, prosím? <3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam